Nieuwe website Bons en Hofste

Met trots presenteert Studio MAD de nieuwe website van financieel adviesbureau Bons en Hofsté. Ongeveer 4 maanden geleden mochten we meedoen aan een pitch voor hun nieuwe website. Als opdracht kregen we mee, dat de website vernieuwend moest zijn en dat niets mocht lijken op de oude manier waarop websites zijn opgebouwd. Ook Social Media moest een belangrijke rol spelen binnen de website en moest op een leuke manier geïntegreerd worden binnen de website.

nieuwe website

We hebben toen drie concepten gepresenteerd in ons kantoor en we kregen al vrij snel te horen dat ze over één concept zo enthousiast waren dat we de opdracht kregen. We zijn toen van start gegaan met het desbetreffende concept verder uit te werken. Na ongeveer een maand was het concept zodanig uitgewerkt, dat we van start konden gaan met de opbouw van de site. Met verschillende blogpost op onze website hebben we jullie hiervan op de hoogte gehouden. Het begon allemaal met fotosessies waarin portretfoto’s werden gemaakt van alle werknemers binnen het bedrijf. Deze foto’s werden gebruikt voor de zakelijke Facebook-, Linkedin- en twitterpagina’s. Ook zijn deze foto’s gebruikt voor het uiteindelijke quickmenu binnen de website.

De maand daarop hebben we gebruikt voor de greenscreen opnames van alle werknemers. Iedere werknemer werd apart voor de greenscreen gezet, in een setting waarin ze aan het werk zijn. Deze opnames werden geëdit en klaargezet om in de website te plaatsen. In dezelfde maand zijn we begonnen met het 3D ontwerp van het kantoor en de ontwikkeling van de achtergrond van de website. Dit proces is tot aan de laatste dag van lancering door gegaan.

De maand oktober en november stond in het teken van het programmeren van de site. Alle onderdelen moesten afzonderlijk werkend gemaakt worden. Alle werknemers moesten aanklikbaar worden gemaakt, de knoppen in het quickmenu moesten geprogrammeerd worden, dag en nacht versies moesten worden afgestemd op de tijd waarop het daadwerkelijk licht of donker is etc.

Het is een website geworden die altijd in ontwikkeling zal blijven. Hou bijvoorbeeld goed de jaargetijden en/of feestdagen in de gaten, want je weet maar nooit wat er in het kantoor van Bons en Hofsté kan gebeuren. Ook zijn er al ver gevorderde bouwplannen voor een drive-in bioscoop, deze plannen liggen ter goedkeuring bij de Gemeente Hengelo en bij Bons en Hofsté. (Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Marc Bons)

Bekijk ons filmpje van de ‘Making of’ van de website en vergeet uiteraard niet een kijkje te nemen op de website waar het allemaal om draait.

http://www.bonshofste.nl

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open