Audio zoals het hoort!

Bij Studio MAD maken we allerlei producties, maar ze zijn meestal wel te vatten onder AV-producties, oftewel audiovisuele producties. Deze naam doet vermoeden dat het auditieve en het visuele aspect een gelijkwaardige rol hebben binnen deze producties. Toch is de praktijk vaak dat audio het ondergeschoven kindje is. Ook onze klanten vinden vaak de beelden belangrijker dan de audio.

Vooral op de kwaliteit van de audio wordt nog wel eens beknibbeld. Dat is jammer, want goede audio kan een film of campagne maken of breken. Geluid vult beeld namelijk onderbewust aan. Daar wordt in cinema nogal eens mee gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan het auto-ongeluk dat je hoort gebeuren. Piepende banden, een schreeuw, een knal, terwijl is ingezoomd op het hoofd van de bestuurder. Pas in de volgende scene zie je twee auto’s al rokende tegen elkaar aan staan. Je ogen hebben de botsing niet gezien, maar je hersenen wel. Dat is de kracht van audio!

Je bent niet de enige als je daar niet zo bij stilstaat. Let er maar eens op, vaak kun je een film of reclame of iets dergelijks nog behoorlijk goed volgen als je je ogen dicht doet. Een film waarin sounddesign een grote rol speelt is Inception. Bekijk hier hoeveel moeite ze bij deze film voor het geweldige geluid hebben gedaan.

In Hollywood kan het natuurlijk niet gek genoeg, maar ook op kleinere schaal werken dezelfde principes als het om audio gaat. Een film of animatie wordt zoveel beter als ook het geluid goed is. Deze sound engineer laat de kracht van geluid letterlijk zien, onder deze animatie staat ook de versie zonder geluid. Je merkt dat zeker bij animatie, waar geen natuurlijk geluid aanwezig is, geluidseffecten noodzakelijk zijn voor het kijkplezier. Een van onze eigen producties waaruit dit feit blijkt is deze animatie voor Densek.

Nog niet overtuigd? Lees ook dit stuk over het belang van geluid in marketing.

Screen Shot 2014-03-26 at 16.50.00

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open