Audio_Studio_mid Volledig scherm

Custom-made audio: meerwaarde voor je merk

Bij MAD produceren we steeds meer muziek op maat in onze speciaal daarvoor ontworpen audiostudio. Klanten beginnen de kracht van een eigen herkenbaar geluid, dat aansluit op de uitstraling van het bedrijf, te ontdekken. Met de productie van op maat gemaakte muziek, ook bekend als custom-made muziek, zijn we in staat om een onmisbaar element aan uw huisstijl toe te voegen.

Daarbij staan de uitstraling en kernwaarden van een bedrijf altijd centraal: is het een industrieel bedrijf, dat vraagt om stoere muziek, of bijvoorbeeld een bedrijf in de zorg, waarbij het van belang is dat de muziek inspeelt op emotie. Ongeacht stijl of gevoel; wij maken het.

De voordelen op een rij
Custom-made muziek heeft meerdere voordelen ten opzichte van afgekochte stockmuziek. In de eerste plaats zorgt deze muziek ervoor dat je een eigen geluid hebt dat niemand anders kan gebruiken. Als je goed oplet, hoor je vaak dezelfde soort muziek onder verschillende film- of audioproducties. Generieke sounds die niet het DNA van het bedrijf weergeven, maar voor algemeen gebruik zijn geproduceerd. Custom-made muziek is gegarandeerd uniek.

Doordat je je eigen muziek in verschillende uitingen kan gebruiken, wordt een grotere herkenbaarheid gecreëerd. Goede muziek draagt bij aan de mate waarin de kijker zich een productie herinnert. Denk bijvoorbeeld aan grote merken als McDonald’s en Albert Heijn, die in hun commercials structureel een eigen, herkenbaar geluid neerzetten, dat door praktisch elke kijker onthouden wordt.

Daarnaast heeft stockmuziek zo z’n beperkingen qua creatieve vrijheid. Hier en daar kan er wel geknipt worden in dit soort muziek, maar belangrijke aspecten als tempo, flow en emotie zijn onveranderbaar. Dit resulteert op zijn beurt in beperkte vrijheid in de montage van een video, omdat het tempo van de montage vaak wordt afgestemd op het tempo en de opbouw van de muziek. Het produceren van custom-made muziek levert de grootste creatieve vrijheid op en zorgt voor een maximale connectie tussen beeld en geluid.

 Kostenvoordeel
Op korte termijn is het produceren van custom-made muziek vaak een stukje duurder dan het afkopen van stockmuziek, maar als je de muziek voor langere termijn wil gebruiken kan het goedkoper uitvallen. Een custom-made muziektrack kun je voor meerdere producties gebruiken en kan na verloop van tijd eventueel geüpdatet worden, waarbij de herkenbaarheid van de muziek behouden blijft. Bij het gebruik van stockmuziek wordt een licentie afgekocht. De kosten daarvan zijn afhankelijk van het medium waar de productie op in wordt gezet. Als je stockmuziek bijvoorbeeld gaat inzetten voor een tv commercial, ben je vaak al meteen duurder uit dan bij het maken van een custom-made track. Op onze custom-made muziektracks zitten namelijk geen licentiekosten, waardoor deze vrij en onbeperkt ingezet kunnen worden.


Radiocommercials
Custom-made muziek kan je in allerlei uitingen toepassen. Zo geef je je bedrijfsfilm, commercial of productpresentatie maximale herkenbaarheid. Een andere toepassing waar we ons de laatste jaren in hebben gespecialiseerd is radiocommercials. Bij het produceren van radiocommercials komen muziek, sound effects en voice-over samen. Dankzij het gebruik van custom-made muziek kan een radiocommercial perfect aangehaakt worden bij de visuele uitingen binnen een campagne.

Custom-made muziek is in het huidige medialandschap het huisstijlelement waarmee je je kan onderscheiden van andere merken; een unieke meerwaarde voor een productie én je merk.

 

Reacties zijn gesloten.

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open