De 100 helden van VGZ

VGZ is al jarenlang verbonden aan de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar lopen er 100 VGZ-helden mee om geld in te zamelen voor een goed doel. In de twee Helden films die we maakten voor VGZ, vertellen deelnemers over hun achtergrond en motivatie.

VGZ is onderdeel van Coöperatie VGZ. Deze coöperatie voert de zorgverzekering uit voor verschillende merken, waaronder VGZ. Samen bedienen ze 4,2 miljoen klanten op het gebied van goede en betaalbare zorg.

VGZ sponsort activiteiten en evenementen die een brug slaan naar onze dagelijkse werkzaamheden in de gezondheidszorg. Dit is een van de redenen waarom er een samenwerking is ontstaan met de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar vindt alweer de 100ste editie plaats van 19 tot en met 22 juli 2016. Aan deze meerdaagse wandelmars doen jaarlijks zo’n 42.000 wandelaars mee vanuit heel de wereld. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 40 en 50 km. Aangezien de Vierdaagse voor de 100ste maal wordt gehouden spreken we van een jubileumjaar. Speciaal hiervoor is er eenmalig een vierde afstand in ere hersteld: de 55 km. Vier dagen lang zullen al deze mensen hun best doen om de tocht uit te lopen langs prachtige beboste gebieden en een sfeervol publiek. Om zoveel mogelijk wandelaars gezond de eindstreep te laten halen, is goede zorg nodig. Als zorgpartner van de Vierdaagse organiseert VGZ elk jaar verzorgingsposten voor de ruim 50.000 wandelaars. Iedere keer weer staan er vakkundige EHBO’ers, blarenprikkers en masseurs tijdens de Vierdaagse klaar om alle wandelaars zo goed mogelijk op te vangen.

Ook 100 werknemers van VGZ gaan de uitdaging aan om de Vierdaagse uit te lopen. Rondom deze bijzondere groep is tevens een een Facebook pagina opgericht. VGZ steunt de helden zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen, voor en tijdens de Vierdaagse. Begin dit jaar waren de voorbereidingen al in volle gang. Om de helden fysiek maar ook mentaal klaar te stomen, werd er een wandelclinic georganiseerd. Onder leiding van oud-schaatser Erben Wennemars en voormalig marathonloper Gerard Nijboer kregen de lopers tips en begeleiding op het gebied van voeding, training en motivatie.

VGZ - 100 helden 1
VGZ 100 helden

Held Sharon en held Carlo zijn ook twee deelnemers. In opdracht van VGZ hebben wij deze twee toppers gevolgd en films gemaakt waarin we het verhaal achter de betreffende deelnemer laten zien. Zij zullen 4 dagen voor een zelfgekozen goed doel gaan lopen en mogen daarom zeker een held genoemd worden. Wie is deze persoon en wat drijft hem en haar om als 1 van de 100 helden mee te doen aan de Vierdaagse?

Held Sharon van Dijk voor Stichting ALS

Sharon loopt de Nijmeegse vierdaagse voor de stichting ALS, in nagedachtenis aan haar opa. Hoewel hij in 2013 de diagnose ALS kreeg, zag hij nog wel kans om Sharon datzelfde jaar aan te moedigen tijdens haar eerste Vierdaagse. Helaas is de opa van Sharon inmiddels overleden aan deze vreselijke ziekte. Sharon loopt nogmaals de Vierdaagse om deze bijzondere man te eren en geld in te zamelen voor onderzoek.

Held Carlo de Boeije voor Stichting Hersenletsel

Carlo heeft zelf een herseninfarct gehad en hier Afasie aan over gehouden. Dit houdt in dat zijn spraak grotendeels is weggevallen. Zijn vrouw helpt hem bij het vertellen van zijn verhaal. Carlo wil actief blijven en deel uitmaken van dit mooie initiatief.

Wij willen iedereen heel veel succes wensen voor de komende dagen! Het zal pittig worden, maar we hebben het volste vertrouwen dat deze bijzondere groep en natuurlijk alle andere deelnemers van de Vierdaagse een mooie jubieum editie tegemoet gaan!

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open