WK-hype blog Volledig scherm

De WK-hype: meedoen of niet?

De komende maand draait het natuurlijk maar om één ding: het WK voetbal in Brazilië! Hoe gaan onze Oranje-jongens het doen? Komen we überhaupt de poule-fase door of moeten we na twee weken onze zuiderburen maar gaan aanmoedigen? En wat doe je als bedrijf? Ga je mee in de Oranje-hype of blijf je langs de zijlijn staan?

Onlangs was al in het nieuws dat bedrijven dit jaar met hun marketing veel minder inzetten op het WK. Dit zou te wijten zijn aan de slechte resultaten van Oranje op het vorige EK en de gemengde gevoelens die leven over de kwaliteiten van de selectie van Van Gaal. In de supermarkten krijgen we nog altijd de vertrouwde gratis oranje prullaria bij onze wekelijkse boodschappen. Vooral bouwmarkten, energie- en telecombedrijven en oliemaatschappijen doen dit jaar juist weinig met het WK.

De vraag is natuurlijk: wat is wijsheid, wel of niet meedoen met de Oranjegekte? Zeker als kleinere onderneming kun je je afvragen wat het rendement is van een WK-actie. Er zijn slechts een beperkt aantal bedrijven die echt profiteren van een voetbalkampioenschap. Het zal niemand verbazen dat zij die bier, snacks, afhaalmaaltijden, televisies en thuistaps verkopen het goed zullen doen tijdens dit WK, evenals café’s waar Oranje op grote schermen te zien is. Restaurants en bioscopen zullen daarentegen de komende periode minder vol zitten.

Wellicht is het nog wel het verstandigst om vooral op kleine schaal te laten zien dat je als onderneming supporter bent van Oranje. Dus hang je kantoor of winkel gewoon vol met oranje vlaggetjes en heb het aan de koffietafel steevast alleen maar over voetbal. Daarnaast is natuurlijk leuk om voorspellingen te doen over de komende wedstrijden en zo je voetbalkennis te meten met die van je collega’s of klanten. Er zullen dan ook weer genoeg WK-poules worden ingevuld. Zelf doen we mee aan de WK-pool van onze klant Jannink & Hofsté en sponsoren een aantal prijzen van die pool, dat vinden wij wel voldoende. Wat vinden jullie?

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open