Deserted geselecteerd voor Nederlands Film Festival

Deserted is de nieuwe ambitieuze korte film van regisseur Niels Bourgonje en vertelt het verhaal van een verdwaalde man in de woestijn. Als executive producer van deze internationale productie zijn wij erg trots te mogen melden dat de film is geselecteerd voor het Nederlands Film Festival te Utrecht!

Het verhaal

deserted - 2

‘‘De 50-jarige Thomas loopt verdwaald en uitgeput door een immense woestijn. De brandende zon heeft zijn lippen beschadigd en zijn kleding is doorweekt van het zweet. Als Thomas een grote kan met water vindt, neemt hij deze mee en loopt hij snel terug. Op zijn terugreis vecht hij tegen de verleiding om de kan met water te drinken. Maar waarom drinkt hij niet? En wat drijft hem om die grote woestijn weer in te lopen? Als hij een camper nadert, wacht ons en hem een schokkend einde.’’ (Synopsis via http://desertedshortfilm.com)

Samenwerking

We werken als MAD veel samen met regisseur Niels Bourgonje. Eerder was hij betrokken bij onze korte films voor Thales en Grolsch, en we filmden voor hem vaak de ‘Making of’ van veel van zijn producties. Deserted is na de films Brand en Rust alweer de derde selectie op het Nederlands Film Festival (NFF) voor Niels Bourgonje als regisseur. Het idee voor Deserted is tot stand gekomen nadat Niels vorig jaar met de korte film Rust een vertoning in Hollywood won. Deze kans greep hij aan om internationale contacten te leggen en een film in Amerika mogelijk te maken. Vervolgens is er een internationale crew verzameld van Amerikaanse en Nederlandse leden, waaronder regisseur Niels Bourgonje, scenarist Paul Bontebal en producenten Francois Pieneman en Ingeborg Putter van Wordvisuals Film.

Californië

De film is volledig in Californië is opgenomen, met als hoofdlocatie de El Mirage Dry Lake woestijn in Los Angeles. Het bijzondere landschap bleek de perfecte filmlocatie om de broeierige sfeer van de film kracht bij te zetten. De hoofdrollen zijn gespeeld door Amerikaanse acteurs. Dit heeft bijgedragen aan de authenticiteit en internationale allure van Deserted.

NFF

Elk najaar fungeert Utrecht als de filmhoofdstad van Nederland tijdens het Nederlands Film Festival (NFF). Bezoekers kunnen tien dagen lang genieten van de beste film in alle soorten en maten; van kort tot lang, van arthouse tot mainstream, van analoog tot digitaal. Zowel de Nederlandse filmprofessionals als een groot landelijk publiek bezoeken het festival voor het uiteenlopende programma. Het hoogtepunt van het NFF is de competitie om de Grote Prijzen van de Nederlandse Film, de Gouden Kalveren. De komende 35e editie vindt plaats van 23 september tot en met 3 oktober. Toegangskaarten voor films, feesten en andere evenementen van het NFF zijn online op www.filmfestival.nl/tickets, bij de centrale kassa (NFF Festivalhart in TivoliVredenburg) en aan de kassa’s van de bioscopen verkrijgbaar.

Deserted
deserted 4

Algemeen

Titel: Deserted
Duur: 5,25
Genre: Thriller
Audio: ENG
Ondertiteling: NL
Format: HD

Houd www.facebook.com/desertedthefilm in de gaten voor nieuws rondom de officiële release van Deserted.

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open