Dikke waggies blazen

Louwman_blog3

Drie films waarin niet de auto, maar de bestuurder de hoofdrol speelt en waarin zonder ook maar één woord te zeggen het pure Louwman Exclusive-gevoel naar voren komt. In opdracht van More maakten we de films voor de nieuwe campagne van Louwman Exclusive, dé importeur en dealer van diverse luxe- en sportwagenmerken uit Utrecht. Van casting tot color grading hebben wij de productie in samenwerking met onze buren van More opgepakt.

Louwman Exclusive is officiëel partner van Bentley, Lamborghini, Lexus, Maserati, McLaren, Morgan, Rolls-Royce en TVR. In de meest bijzondere showroom van Nederland, pal langs de snelweg A2 van Amsterdam naar Utrecht. Louwman Exclusive is leverancier van vrijheid en onafhankelijkheid. Het domein van het individu. Van de eigenzinnige persoonlijkheid die maatschappelijk succesvol is. Die altijd zijn eigen koers volgt en zijn hoofd boven het maaiveld durft uit te steken. Louwman Exclusive stelt mensen in staat om hun diepste verlangens te vervullen. Mensen die zich niet wensen te schikken naar de obligate keuzes van de massa. Die hunkeren naar het afwijkende, naar een auto uit de absolute buitencategorie. Voor wie zijn hart volgt en luistert naar zijn innerlijke stem. Met de slogan ‘Invite the individual in you’ wordt het gevoel samengevat.
Arjen van Beek, managing director bij Louwman Exclusive in Utrecht, over de video’s: “Louwman Exclusive verkoopt merken met een zeer sterk individueel karakter, elk met een zeer specifieke doelgroep. Een doelgroep die maatschappelijk succesvol is, zijn hoofd boven het maaiveld durft uit te steken en waarde hecht aan vrijheid en onafhankelijkheid. Het gevoel dat daarbij past, laat zich moeilijk vertalen in tekst, maar veel beter in beeld.”

Drie uiteenlopende films
In de films, waarin de merken Maserati, McLaren en Morgan centraal staan, is de hoofdrol niet weggelegd voor de auto maar voor de bestuurder. Dat zijn mensen die keuzes durven maken, die hun eigen koers varen en die willen genieten op het moment dat het hen uitkomt. Drie eigenzinnige auto’s vragen om drie verschillende benaderingen in het casten van de juiste hoofdrolspeler. Bij het selecteren van de cast hebben we gekeken naar het specifieke gevoel van elke film, het kenmerkende aspect van de auto en de verhaallijn. Zo vraagt de Morgan om een stoere man met levenservaring die qua uitstraling past bij het eigenzinnige karakter van de auto.

3
1

Morgan
De Posbank bij Arnhem vormde het decor voor de opnames waar onze crew in het bosrijke gebied indrukwekkende beelden schoot van de Morgan. De trotse eigenaar van deze imposante wagen trotseert de stromende regen om bij zijn favoriete vorm van ontspanning een balletje gehakt te gaan eten. Het juiste moment om het hoofd leeg maken? Nu! Dus hop, die auto in en gaan. Lekker langs bossen & heuvels richting vrijheid. Dat het regent maakt het alleen maar mooier. Karakter heet dat. Om het unieke gevoel dat deze auto met zich meebrengt goed vast te kunnen leggen hebben we gebruik gemaakt van een oplegger waarmee we tijdens het rijden met de camera zo dicht mogelijk bij de bestuurder konden zijn.

McLaren 720S
Elke film, auto en Louwman Exclusive-klant is uniek. Zo ook de bestuurder van een McLaren 720S. Natuurlijk wil hij zijn dochter helpen haar hockeyteam op de plaats van bestemming te krijgen. Maar dan wel op zijn eigen manier. En dat betekent niet kiezen tussen zijn dochter of z’n McLaren, maar gewoon kiezen voor allebei. Omdat het kan. Een prachtige auto met een heerlijk geluid dat in deze film de hoofdrol speelt. Door het optrekken van de McLaren meerdere malen op te nemen en de opnames over elkaar te zetten is er een voller en dieper geluid gecreëerd.

Maserati Ghibli
In de derde film valt de rode Maserati Ghibli van de succesvolle zakenvrouw met haar rode pumps direct op tussen de overwegend grijze leaseauto’s. Links gaan waar anderen rechts gaan. Iedereen zal zich de vrouw herinneren die andere keuzes dan de massa maakt. Juist dit was doorslaggevend bij het selecteren van de juiste cast voor de Maserati-film. We zijn op zoek gegaan naar een vrouw met een krachtige, zelfverzekerde uitstraling, het type stoere zakenvrouw met een edge.

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open