ifv5 Volledig scherm

E-learning, een nieuwe uitdaging

Als Film, Animatie & Ontwerp Studio streven we ernaar om te werken met diverse technieken en actief te zijn in verschillende sectoren. Bij films en animaties is de link naar entertainment en marketing al snel gelegd. Toch zijn er ook mooie uitdagingen voor ons te vinden op het gebied van bijvoorbeeld informatie en educatie. Een van onze huidige projecten komt voort uit een langdurige samenwerking die we zijn aangegaan met het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Het betreft een e-learning project waarbij informatie, film, animatie en audio gecombineerd worden tot een product met een optimaal educatief karakter. E-learning is een leerwijze die wordt vormgegeven aan de hand van media-, informatie- en communicatietechnologie en is vaak terug te zien binnen opleidingen en cursussen. In opdracht van IFV werken we aan de digitalisering van de brandweeropleiding Manschap A. Middels film en animatie wordt er passende content gecreëerd voor de elektronische leeromgeving (ELO).

IFV

IFV logoOnder het motto ‘signaleren en verbinden’ ondersteunt het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) de veiligheidsregio’s in ons land bij het versterken van de brandweerzorg en de aanpak op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Ze ontwikkelen en delen kennis, hebben expertise voor het verwerven en beheren van gemeenschappelijk materieel, en adviseren de betrokken bestur​en.

Naast de Brandweeracademie maken de volgende afdelingen deel uit van het IFV:

Academie voor GHOR en Opgeschaalde Zorg
Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio’s
Expertisecentrum
Facilitair Dienstencentrum
Bureau Toezicht Examinering en Certificering​
Bestuurs- en directieondersteuning
Brandweer Nederland

De huidige maatschappelijke ontwikkelingen benadrukken het belang van onderzoek en kennisontwikkeling. Deze vergroten de deskundigheid en vaardigheden om goed te kunnen handelen bij rampen en crisissituaties. Daarbij neemt de veiligheid in ons land toe als hulpdiensten uitgebreide kennis hebben over elkaars competenties en getraind zijn om samen te werken.

Manschap A

Leerlingen van de opleiding Manschap A worden getraind om als brandweerman of brandweervrouw deel uit te maken van een eenheid die onder leiding van een bevelvoerder incidenten bestrijdt. Juist handelen bij deze incidenten is van levensbelang voor zowel aanwezige burgers als de brandweerman/vrouw zelf. De opleiding bereidt de brandweerman/vrouw-aspiranten dan ook maximaal voor op mogelijke situaties. Naast bijeenkomsten en praktijkoefeningen is daarom de ELO ingericht; een elektronische leeromgeving. In de ELO kunnen leerlingen lesstof, toetsen en informatie met betrekking tot de opleiding vinden. De ELO maakt het mogelijk om op verschillende plekken op interactieve wijze te studeren. De digitale content die we hiervoor maken, bevat animaties en (instructie)filmpjes die de lesstof visualiseren. Leerlingen kunnen door deze visualisaties de abstracte informatie beter in zich opnemen en tegelijkertijd wordt de stap naar de praktijk een stuk kleiner.

ifv2
5H8B9038

Studio MAD is dagelijks bezig met interactie middels film en animatie. Bij het maken van content voor een e-learning omgeving is met name de balans tussen ontwerp, stijl en het gebruiksgemak essentieel. Vanaf de conceptfase van de films en animaties houden wij rekening met de uiteindelijke gebruikers. Dit wil zeggen dat het script, de cameravoering en verhaallijn wordt opgezet volgens de doelen die zijn uitgezet voor zowel de cursist als de instructeur of examinator. Erg belangrijk hierbij is een heldere voice-over die de gebruikers informeert en de aandacht van de luisteraars kan vasthouden. We beschikken zelf over een voice-over database met een uitgebreide collectie aan mannen- en vrouwenstemmen. Deze zijn geselecteerd op professionaliteit en toepasbaar in een breed spectrum: informerend, verhalend, wervend, enthousiasmerend et cetera. Daarnaast hebben we een select aantal voice-over castingbureaus als partner voor het geval een gewenst type stem uit onze database niet beschikbaar is.

Wanneer de content klaar is, wordt deze opgeleverd in een formaat dat optimaal is voor de desbetreffende leer- of toetsomgeving. Elk project kan in elke gewenste beeldkwaliteit worden geleverd, dus ook in HD. Wij zijn onze hardware inmiddels stapsgewijs aan het upgraden naar de nieuwe standaard 4K, dat is twee keer Full HD. Wij kiezen hiervoor, omdat film en animatie het best tot uiting komen in de hoogst mogelijke beeldkwaliteit en bereiden ons met de upgrade naar 4K voor op de standaard van morgen.

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open