30000-views Volledig scherm

Enjoying the views!

Onze showreel is nu al meer dan 30.000 keer bekeken en daar zijn we best een beetje trots op. 30.000 views is aardig wat, maar alles is relatief. Vergelijk het maar eens met de meest populaire Youtube-video’s. Op Youtube moet je toch al snel boven de miljoen views zitten om mee te tellen. Hier vind je een lijst met de meest bekeken filmpjes.

Vreemde eend

Wat opvalt aan dat lijstje is dat alle makers van de filmpjes wereldberoemd zijn, op één filmpje na. De vreemde eend in deze bijt is toch het filmpje met de twee kinderen, Charlie bit my finger – again. Je zou verwachten dat er echt een ontzettend hilarisch filmpje begint te spelen als je hem aanklikt, want hoe zou hij anders kunnen concurreren met grootheden als Lady Gaga, Eminem en Rihanna? Eerlijk gezegd hebben we wel eens schattigere baby’s gezien en ook wel eens harder gelachen om een youtube-filmpje, dus waarom heeft dit filmpje nu meer dan 600 miljoen views?

Gulden snede?

Bestaat er misschien zoiets als een gulden-youtube-snede? Dat zou natuurlijk mooi zijn, maar de werkelijkheid is dat video’s om heel verschillende redenen ‘viral’ kunnen gaan. Vaak heeft het met een bepaald gevoel voor humor te maken, of simpelweg met smaak. Uiteraard speelt geluk ook een grote rol. Er zijn echter wel een aantal randvoorwaarden waaraan je je kunt houden. Deze voorwaarden tellen eigenlijk voor alle sociale media. Er bestaat niet één tip of toverformule om je filmpje of campagne viral te laten gaan. Het is gewoon hard werken. Er zijn op het web allerlei lijstjes te vinden met tips en trucs, google er maar eens op.

Vals spelen

Toch zijn er altijd slimmeriken die weer wat nieuws bedenken. Zo bestaat er tegenwoordig een professioneel klikbedrijf genaamd BUYRAL, dat ervoor zorgt dat jouw video sowieso viral gaat. Buyral heeft mensen van alle leeftijden in dienst, zelfs senioren en kinderen. Deze klikken jouw filmpje tegen betaling naar ongekend succes. Het is nog maar de vraag of het bedrijf echt bestaat, waarschijnlijk is het een hoax, maar toch is het een feit dat likes, retweets en views op oneerlijke manieren verkregen worden. We gaan er niet vanuit dat Charlie en zijn broertje hun succes voor $1450,- hebben gekocht, maar je weet nooit, toch? Onze 30.000 views zijn overigens klik voor klik op eerlijke wijze verkregen.

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open