Evidence Based Surgery

Eind vorig jaar hebben we een promotiefilm geproduceerd voor de opleiding ‘Biomedische Wetenschappen‘ aan de UMC St Radboud, met als thema ‘Malaria‘.
Dit jaar zijn we gevraagd om mee te denken aan een tweede film voor de opleiding, met als thema ‘Evidence Based Surgery’.

Operatiekamers voorzien van robotgestuurde instrumenten, Augmented-Reality, microsensoren in “slimme” naalden en 3D Stereo projectie van o.a. je brein.
Het lijken scene’s rechtstreeks uit een science-fiction film, maar dit is echter de realiteit.
Zo hebben we bijvoorbeeld bij TEDxMaastricht 2012 onder andere de opkomst gezien van Serious gaming, de toepassing van (tablet)applicaties om medische zorg te optimaliseren en vele andere nieuwe technieken.

Nieuwe technologieën in de zorg, ontwikkelen zich in razendsnelle tempo. We zijn dan ook erg benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen.
Wellicht AR in de operatiekamer middels holografische projectie en interactie middels ‘tracking’ technieken zoals de leap motion controller?

Wat de toekomst ons brengt, in de zorg, zou eigenlijk niet alleen van beschikbare technieken, innovatieve ideëen & marketing afhankelijk moeten zijn.
Prof. Maroeska Rovers, hoogleraar ‘Evidence Based Surgery’ bij het UMC St Radboud, vindt het belangrijk dat er ook onderzoek moet worden gedaan naar de efficiëntie van deze nieuwe technieken en of ze wel verantwoord zijn. Evidence Based Surgery onderzoek is in samenwerking met het UMC St Radboud, Universiteit Twente & andere partners, ondergebracht in het Medical Innovation & Technology expert Centre (MITeC).


Wetenschap24: De operatiekamer van de toekomst

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open