brandweer Volledig scherm

Film in 3D, een extra dimensie

Studio MAD is momenteel in opdracht van Brandweer Twente bezig met een 3D-productie voor de Risk Factory. Eerder maakten we al vier reguliere videoproducties voor Brandweer Twente en daar wordt nu dus een 3D-productie aan toegevoegd.

Het filmen van 3D-beelden gebeurt met één camera, met twee lenzen. Deze worden in een hoek ten opzichte van elkaar opgesteld, waardoor als het ware een rechteroog en een linkeroog ontstaat. Deze beelden worden met een overlap over elkaar gelegd en creëren, als je door een speciale bril kijkt, het 3D-effect.

Screen Shot 2014-01-15 at 2.37.16 PM

De 3D-techniek wordt nu eigenlijk vooral nog in cinema gebruikt. Maar in steeds meer huiskamers staat tegenwoordig een 3D-televisie. Nu 3D de kinderschoenen achter zich heeft gelaten, lijkt het dan ook echt interessant te gaan worden voor bedrijfspresentaties en promotiefilms.
Dat is goed nieuws voor ons, want het is een interessante techniek om mee te werken en geeft ons en onze klanten tal van nieuwe mogelijkheden. 3D-beelden voegen echt iets toe aan de beleving van een verhaal. Dit is voor Brandweer Twente  in dit geval erg belangrijk, omdat deze film is bedoeld voor jongeren.

De Risk Factory  is een veiligheidseducatiecentrum dat basisschoolleerlingen en groepen met een verhoogd risico veiligheidsbewust maakt door hen realistische scenario’s te laten beleven. Dit is een initiatief van Veiligheidsregio Twente, een samenwerkingsverband van de Veiligheidsregio, Brandweer, Politie, GHOR en decentrale overheden. Risk Factory maakt bovendien deel uit van een breder veiligheidsconcept: Twente Safety Campus.

Binnenkort kun je hier het eindresultaat van de productie bekijken, dus hou die 3D-brillen maar vast in de aanslag!

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open