Heracles virtuele stadiontour

Heracles Almelo heeft een project opgezet waarbij regionale partners Smart2IT, Studio MAD en Wouter Borre een creatieve samenwerking zijn aangegaan. Er is een 360 graden virtuele tour gecreëerd waarin met video en fotografie een kijkje binnen het Heracles stadion gegeven wordt. Wij hebben een logo animatie en een introfilm gecreëerd om beleving aan het geheel toe te voegen. De virtuele tour kan gemaakt worden middels een applicatie die 18 november gelanceerd zal worden bij Business Meets Twente, één van de grootste B2B evenementen in de regio.

Vernieuwd StadionVirtual reality video 14

Heracles is opgericht in 1903 en behoort tot een van de oudste voetbalverenigingen in Nederland. Onlangs heeft het oude Polman Stadion zowel aan de binnen- als aan de buitenkant een complete metamorfose ondergaan. Door de plaatsing van een tweede ring heeft Heracles de capaciteit van het in volledig zwart/wit uitgevoerde stadion kunnen vergroten van 8.500 naar 12.000 plaatsen. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de inrichting van o.a. de skyboxen en het uitbreiden van de facilitaire voorzieningen. De verbouwing heeft ook voor een verbetering van de sfeer en supportersbeleving op de tribune gezorgd. Om iedereen kennis te laten maken met het ‘Heracles gevoel’ en het nieuwe stadion, hebben wij samen met Smart2IT en Wouter Borre een virtuele tour van het Heracles stadion gemaakt.

Virtuele Tour

Supporters, liefhebbers of gewoon nieuwsgierige mensen kunnen met behulp van de app, en voor de ultieme beleving in combinatie met een (cardboard) virtual reality-bril, zich wanen in het stadion van Heracles Almelo. Zo beleven zij doelpunten in 360 graden en krijgen ze een unieke kijk achter de schermen.

Schermafbeelding 2015-11-10 om 13.20.24
Schermafbeelding 2015-11-10 om 13.15.56

De tour start met het nieuwe Heracles logo die wij in 2D en 3D hebben geanimeerd. Vervolgens opent onze intro film met een vader en zoon die op de herkenbare tune van Heracles richting het stadion lopen. De kijker leeft mee met de gezonde spanning die zij voelen in aanloop van de wedstrijd. Tussendoor zijn er sfeervolle impressies te zien van wapperende vlaggen en gepassioneerde supporters. Wanneer de bezoeker van de tour het stadion binnentreedt, wordt deze verrast door de 360 graden view. De combinatie van een introfilm en 360 graden filmbeelden zorgt ervoor dat de virtuele tour voor elke bezoeker een echte belevenis is.

Samenwerking

Zoals gezegd, is deze virtuele stadiontour een product van onze samenwerking met Smart2IT en Wouter Borre. Smart2IT is een jong bedrijf dat gebruik maakt van het online platform Smart2VR, waarmee de virtual reality-beleving is ontwikkeld. Heracles Almelo is de eerste voetbalclub die het Smart2VR-platform met 360º video gaat inzetten. De 360 graden videobeelden die hierbij zijn gebruikt, zijn door Wouter Borre geschoten met een speciale camera tijdens thuiswedstrijden van Heracles Almelo. Om de tour voor een grote groep mensen beschikbaar te stellen, heeft Smart2IT een virtual reality applicatie gebouwd die zowel voor Apple, als Android gebruikers is te downloaden.

Virtual reality video 12
Virtual reality video 04

De Heracles VR Video app staat nu live in de App Store van Apple.
De Android versie in de Google Play Store kan ook ieder moment live gaan. Houd voor updates onze facebook pagina in de gaten!

Business Meets Twente

Op 18 en 19 november 2015 vindt de nieuwe editie van het ‘Business Meets Twente event’ plaats in Expo Twente te Enschede.  Het doel van dit event is bedrijven, instellingen en professionals uit de regio met elkaar in contact te brengen en zo het Twentse bedrijfsleven te stimuleren. Het is een plek van inspiratie waar kennis en inzichten worden gedeeld en bijzondere co-creaties worden bedacht. Er is een doorlopend programma met boeiende lezingen, verrassende workshops en gerenommeerde sprekers.

Ga voor meer informatie omtrent dit event naar www.businessmeetstwente.nl

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open