HobNob Festival


Het HobNob festival is een gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks wordt gehouden in het Schelfhorstpark te Almelo. Voor iedere editie worden slaat het bestuur de handen ineen met de gemeente, plaatselijke ondernemers en vrijwilligers om bezoekers te laten genieten van het muzikale festijn. Ook Studio MAD draagt het lokale festival elk jaar een warm hart toe in de vorm van de twee MAD podia.

De naam HobNob laat zich vrij vertalen naar ” gezellig samen zijn”. In de jaren zestig en zeventig was HobNob een populair jongerencentrum. In 1971 werd het opgeschrikt door een brand en ondanks een verhuizing sloot het centrum definitief zijn deuren in 1975. Een groep oud-leden hebben in 2000 Stichting HobNob opgezet en 6 jaar later vond de eerste editie van het festival plaats.

Het Schelfhorstpark aan de Sluitersveldsingel in Almelo vormt de perfecte locatie in de zomer. Het park biedt meer dan genoeg ruimte aan twee podia en bezoekers uit alle windstreken. HobNob kenmerkt zich door een ontspannen sfeer en heeft een line-up van nationale maar ook internationale artiesten. Bands met verschillende muziekstijlen spelen afwisselend op de twee MAD podia. Om het festival te kunnen bekostigen werken vele enthousiaste vrijwilligers mee aan de organisatie en dragen sponsoren en de gemeente financieel bij. Maar vooral de betaalde consumpties vangen een groot deel op. Helaas heeft HobNob in de afgelopen jaren een aantal keren pech gehad met het weer en ook de subsidie van de gemeente is verminderd. Hierdoor kampte de organisatie met een ontoereikende financiering en is alles op alles gezet om het festival door te kunnen laten gaan. Er is zelfs een crowdfund actie gestart in navolging van de gemeentecampagne Nieuwe Helden van Almelo. Initiatieven die streven naar een duurzamer, schoner, veiliger en socialer Almelo konden hun ideeën tentoonstellen op de site www.almelo-crowdfunding.nl en een eigen actie starten om geld op te halen. Hoewel HobNob niet het streefbedrag van 5.000 euro heeft gehaald, is het wel gelukt om een nieuwe editie op te zetten.

Op 2 juli kunnen jong en oud weer uit hun dak gaan op de muziek van onder andere The Handsome Poets, Mooi Wark en Dilana Smith. De Almelose Esmée, die bekend is geworden van haar deelname aan The Voice, heeft dit keer de eer om HobNob 2016 te openen. De presentatie van de bands ligt in de handen van De Bottleneck Rockers.

HOBNOB MAD podium 1
HOBNOB MAD podium 2 k

Line-up

Esmée samen met haar band “This is how we Rock,” Exit the Hive (winnaar van de Grote prijs van Twente). Bazzookas, The Best of Foo (tribute band Foo Fighters) en Mooi Wark, Diede, Dreadful (kinderprogramma), Blast en Orange Fox, Ralph de Jongh (bluesman), The Handsome Poets en DILANA SMITH (Zuid-Afrika) met haar all-girls-band als afsluiter van het HobNob Festival.

Blokkenschema:

HobNob timetable_2016

Wat: HobNob Festival
Locatie: Schelfhorstpark, Almelo
Entree: Gratis!
2 juli | 13:00 uur – 3 juli | 01:00 uur

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open