HYPA HYPA

Er worden tegenwoordig erg veel live-actie-filmpjes gemaakt, zowel door professionals als hobbyisten. Je kent ze wel, de met een Go-pro- of telefooncamera geschoten first-person registraties van mensen die aan het hardlopen, fietsen of surfen zijn. Ze leveren leuke beelden op, maar zijn vaak niet zo interessant om lang naar te kijken. Daarom worden ze vaak versneld of tot een timelapse gemaakt. Het probleem met die versnelling is alleen dat de beelden dan erg gaan schokken.

Berlijn

Hyperlapse
Microsoft heeft nu een oplossing voor dit probleem, First Person Hyperlapse noemen ze het. Het werd afgelopen week gepresenteerd tijdens de SIGGRAPH media conference in Vancouver. Het is een stukje gecompliceerde software waarmee schokkerige timelapse-beelden worden omgezet naar een vloeiend bewegende timelapse. Mocht je geïnteresseerd zijn hoe het technisch precies werkt, bekijk dan deze uitleg. Maar kijk vooral het resultaat, dat spreekt eigenlijk wel voor zich.

Wel en niet nieuw
Het nieuwe aan deze software is dat het maken van soepele bewegende timelapsen nu veel eenvoudiger zal worden. De software is nu nog volop in ontwikkeling, maar het zal niet lang meer duren voordat hobbyisten met een Go-pro-camera erg gave filmpjes kunnen gaan produceren. Wil je dergelijke filmpjes nu al maken, dan zul je over iets meer talent en geduld moeten beschikken. De Hyperlapse-techniek is namelijk niet nieuw. Er zijn nu al foto- en videografen die deze techniek ‘handmatig’ toepassen.

Hyperlapse kunst
De term hyperlapse is bedacht door de Amerikaanse producent Dan Eckert. Een ware kunstenaar op het gebied van hyperlapse is de Duitse fotograaf Shahab Behzumi. Zijn werk is gemaakt van duizenden foto’s die hij heel precies aan elkaar monteert. Echt monnikenwerk, maar het resultaat is erg gaaf. Bekijk bijvoorbeeld eens zijn werk in Berlijn.

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open