Energy Experience Volledig scherm

Innovatie door co-creatie: Energy Experience

Tijdens European Utility Week in de RAI in Amsterdam organiseerde Alliander, in samenwerking met EnergyVille, KIC InnoEnergy, KPN, Siemens en TNO, voor de derde keer op rij de Energy Experience. Deze interactieve beleving van maar liefst 300m2 laat bezoekers kennis maken met tal van innovaties op het gebied van de energietransitie. Het thema van de Energy Experience was ‘Cooperation is Key’, “want wanneer de krachten worden gebundeld, leidt dat tot ongekende mogelijkheden”, en daar sluit Studio MAD zich graag bij aan.

Vorig jaar stond voor ons al in het teken van onderscheid door innovatie op het gebied van nieuwe media. Daarbij zijn we constant op zoek naar partners om samen te werken aan vette projecten op het gebied van nieuwe media. Onlangs werden we door Artica gevraagd om in samenwerking met Recognize (ook bedrijf gevestigd in Almelo) de ‘Energy Experience’-stand van energienetwerkbedrijf Alliander tijdens de European Utility Week 2014, te voorzien van content. Op de stand werd de bezoekers een extra belevenis gegeven door de inzet van Augmented Reality.

De bezoekers konden middels een tablet objecten in de stand scannen, om zo interactieve content zichtbaar te maken. De techniek die hiervoor is toegepast heet Augmented Reality. Augmented Reality (AR) laat zich in het Nederlands vertalen naar Toegevoegde Reality (TR). Dit vat ook meteen de essentie samen van deze techniek. De techniek werkt doordat een camera voorgeprogrammeerde herkenningspunten kan signaleren, zodat op het scherm van je telefoon of tablet een interactieve laag over de werkelijkheid verschijnt.

Studio MAD was bij deze opdracht verantwoordelijk voor het maken van de interactieve (video-) content. Wij plaatsen de presentatrice in ons kantoorpand voor de greenscreen. Door middel van markers in de stand werd zij door het scannen van deze markers met Augmented Reality zichtbaar op de stand. Zo fungeerde zij als persoonlijke guide/presentatrice, om de bezoeker meer informatie te geven over de Energy Experience.

Recognize is, als het op Augmented Reality aankomt, onze go-to-partner voor de technische realisatie van dit soort projecten. Artica was onze formele opdrachtgever, standbouwer en coördinator van dit project. Naast de content zijn wij ook verantwoordelijk voor bovenstaande compilatiefilm van het hele evenement. Dit project is voor ons het perfecte voorbeeld van innovatie door co-creatie, waarbij iedere partij zijn specialisme optimaal inzet om samen tot een fantastisch eindproduct te komen.

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open