interactive-banner Volledig scherm

Interactieve Video

De interactieve video is een sterk opkomend medium. Het is een combinatie van beeld, geluid, tekst, graphics en software.

Bij de reguliere video’s, waarin informatie wordt overgebracht, ben je passief aan het leren. Je bent lineair aan het kijken en luisteren naar de video en de concentratie neemt na verloop van tijd al sterk af als de film niet interessant en boeiend is. Bij interactieve video leer je actief en zorgen de rustpunten ervoor dat de kijkers geboeid blijven.

Bij een interactieve video speel je een actieve rol en moet je observeren, lezen, luisteren en acties uitvoeren. Je moet bijvoorbeeld problemen oplossen, situaties beoordelen en/of multiple-choice vragen beantwoorden. Bij eventuele fouten wordt je gecorrigeerd, waardoor er meteen op de situatie kan worden ingespeeld. Doordat je actief bezig bent, krijg je de leerstof sneller onder de knie en neem je de inhoud eerder in je op.

Doormiddel van het toepassen van video kun je iets sneller uitleggen dan met tekst en dit kan vaak op een leukere en attractievere manier gedaan worden. Je leert met meer plezier en situaties zijn beter herkenbaar op deze manier.

Een belangrijk ander onderdeel van interactieve video is dat er een registratie of beoordelingssysteem aan gekoppeld kan worden. Hoe heeft de persoon de interactieve video doorlopen, wat ging er goed en wat ging er minder goed? Hieraan kan ook een advies gekoppeld worden, dat ook weer op een leuke en attractieve manier gebracht kan worden.

De interactieve video kan ook gepersonaliseerd worden door het geheel te koppelen met bijvoorbeeld social media platformen als Facebook of Linkedin. Hierdoor kunnen na toestemming, gegevens op een vaak leuke, maar vooral uiterst effectieve manier gebruikt worden in de interactieve video. Ook kan het gebruik van de interactieve video of resultaten gedeeld worden om zo een groter publiek te bereiken.

Verrijk uw communicatie met behulp van interactieve video:

  • Maak uw video’s interactief en persoonlijk
  • Informeer uw bezoekers effectiever
  • Laat uw kijkers vragen beantwoorden
  • Produceer video’s gericht op resultaat

We hebben de laatste tijd leuke opdrachten mogen doen in dit nieuwe medium. Hieronder de voorbeelden hiervan die we voor Twents Bureau voor Toerisme, KPN, KLM en Renault hebben gedaan:

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open