Helmcamera Volledig scherm

Kijk Mam, zonder handen!

In het filmvak is het soms praktisch om je handen vrij te hebben, dus dan moet je creatief zijn als je een camera wilt vasthouden. Daarom zijn we druk bezig met de ontwikkeling van onze helmera of calmet (helmet + camera)!

Voor één van onze klanten werken we aan een opdracht waarin we POV-beelden (Point Of View) gebruiken om de kijker een betere beleving te geven. Dit concept is op zich niet nieuw en wordt tegenwoordig met de komst van de GoPro-camera steeds vaker toegepast, maar hoe mooi de GoPro ook werkt voor bepaalde actieshots, het heeft zo zijn beperkingen. Een van de nadelen is dat de GoPro werkt met een vaste lens, dus als cameraman heb je dan weinig controle over je shot.

Het nadeel waar wij in dit geval tegenaan lopen bij het gebruik van een GoPro-camera is de automatische belichtingsfunctie van de GoPro. In donkere en minder belichte ruimtes geeft dit veel ruis in het beeld, daarom besloten we na wat research om een DSLR-camera te monteren aan een scooterhelm. Zo profiteren we van de veel betere kwaliteit van de beelden.

Wat gewichten aan de achterkant zorgen voor de balans en een extern scherm aan de voorkant zorgt ervoor dat de cameraman ziet wat hij doet. De camera en het scherm zijn allebei op de kop gemonteerd, zodat het beeld tijdens het draaien goed lijkt. In de nabewerking hoeven de beelden alleen nog maar even omgedraaid te worden.

Met een beetje creativiteit POV-beelden van geweldige kwaliteit!
Bekijk het eindresultaat van de campagne.

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open