Lancering nieuw kinderspeelgoed Twickto!

Afgelopen zomer mochten we als MAD meewerken aan de lancering van het nieuwe kinderspeelgoed Twickto. Vanaf half september ligt het bij onder andere Intertoys, Wehkamp en Bol.com in de winkel. Een idee dat 20 jaar in een kluis heeft gelegen, maar de laatste jaren is uitgegroeid van jongensdroom tot professioneel product. Zowel op technisch als op conceptueel gebied, werkten we aan het creëren van de Twickto wereld. We ontwikkelden uitingen op het gebied van fotografie, 3D animaties, films (salestourfilm en instructiefilms), vlogs en met als hoogtepunt een tv commercial die vanaf 16 oktober (eerste uitzending om 18.13 uur) te zien zal zijn op NPO3!

Concept

Gert-Jan de Wilde bedacht het speelgoed eigenlijk al 22 jaar geleden, maar het lag al die tijd in een kluis totdat zoon Robin de Wilde het oppakte. Robin ontwikkelde het concept tot een compleet doorontwikkeld product dat als doelgroep kinderen van 6 tot 12 heeft. Het daagt kinderen uit grote en creatieve dingen te bouwen met de zogeheten twicks en bricks onderdelen van Twickto. De veelkleurige bouwstenen van Twickto noemen we de Bricks. Die koppel je aan elkaar met koppelstukken, die we de Twicks noemen. Je koppelt de Bricks met de Twicks door ze te twisten en te clicken. In bepaalde constructies heb je even een sleutel nodig om door te kunnen bouwen. Dat is de TwickTool.

Harbour-10
aviatian-11

Ontwikkeling Twickto werelden

Twickto heeft vijf theme packs. Een themepack is bijvoorbeeld Aviation. In de commercial hebben we deze themepacks gekoppeld aan virtuele werelden. Op het moment dat de laatste Twick vastgeklikt wordt, begeven de kinderen zich in de Twickto wereld die ze zelf kunnen bouwen. Zo koppelen we de USP’s van Twickto (snel groot bouwen, samen spelen, constructiespeelgoed next level) aan de belevingswereld van kinderen en maken we het bovendien visueel aantrekkelijk om naar te kijken. We doken de studio in en filmden vijf kinderen tegen green- en bluescreens (er zijn modellen met groene en modellen met blauwe Bricks) om alle shots op te nemen. In de tweede studio werd de fotografie gedaan die nu op onder andere op de website te zien is.

Audio design

Een belangrijk onderdeel van de commercial is geluid en muziek. Kinderen kunnen bij bijna elke commercial de muziek meezingen en kennen de voice-over tekst vaak uit hun hoofd. Onze audioman Maurits maakte de basis van de muziek met het geluid van Twickto-onderdelen en werkte dit uit tot muziek die bij hopelijk iedereen blijft hangen. Samen met de door ons geschreven voice-over tekst en effectgeluiden maakten we een custom made Twickto audiotrack.

bts-6

bts-7

bts-big2

bts-5
bts-1

Online 

In de commercial hebben we vooral op beleving ingezet. In de films voor online gebruik zetten we vooral in op het bouwen met Twickto. Zo maakten we een instructiefilm, een salestourfilm (een introductie voor Intertoys medewerkers) en verschillende vlog-achtige films waarin kinderen aan de slag gaan met Twickto. Online wordt een steeds belangrijker platform om films voor kinderen op aan te bieden, maar ook andersom: kinderen kunnen zelf content maken die past bij je merk en uitstraling. Deze online items dienen als voorbeeld voor kinderen om creatieve dingen te gaan bouwen met de twicks en bricks van Twickto, maar moeten er ook voor zorgen dat kinderen hun eigen creaties gaan filmen en delen op youtube.

Voor de website hebben we samen met SOVDe Nieuwe Zaak en fotografe Emmely gewerkt aan passende visuals. Hierbij hebben we de fotografie gecombineerd met 3D achtergronden die samen het verhaal en de droom van Twickto verbeelden.

Twickto ligt vanaf half september in de winkel. De commercial zal vanaf 16 oktober op tv te zien zijn. Voor meer informatie, kijk op www.twickto.nl

 

 

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open