MADlab is vernieuwd!

Onze website www.studiomad.nl is uitgebreid met ons laboratorium voor innovatieve projecten ‘MADlab’. De pagina is verhuisd en heeft een vaste plek gekregen in het menu op onze site. Tevens is MADlab aangevuld met projecten op het gebied van projection mapping, augmented reality, virtual reality en interactieve film. We zijn momenteel druk bezig met onze nieuwe website en daarop zal MADlab een nog prominentere rol krijgen, maar daarover later meer. 

Wat is MADlab?

Innovatie is een belangrijke pijler voor Studio MAD. We hebben innovatieve projecten gedaan op het gebied van projection mapping, augmented reality, virtual reality en interactieve films. Al deze projecten zijn ontstaan in ons MADlab. De naam MADlab verwijst naar ‘laboratorium’; het is een virtuele broedplaats voor mooie en grensverleggende toepassingen op het gebied van nieuwe media. We willen interessante toepassingen bedenken en uitvoeren op het gebied van film, social media, design, communicatie en marketing. Het doel van MADlab is om vooruitstrevende projecten te genereren en nieuwe technieken te ontwikkelen binnen de creatieve sector. Tevens zijn we druk bezig met een nieuw pand, waar ons MADlab ook een speciale ruimte zal krijgen, waarin alle innovatieve toepassingen binnen de MADlab experience te beleven zullen zijn.

Projection mapping

Projection Mapping, ook wel video mapping of spatial augmented reality genoemd, is een projectietechniek die wordt gebruikt om videobeelden te projecteren op een object met onregelmatige oppervlaktes. Deze techniek biedt de mogelijkheid om informatie, een product of evenement op spectaculaire wijze te presenteren. Voor een compilatie van onze projection mapping projecten, bekijk je onze projection mapping showreel:

Augmented reality

De Nederlandse vertaling volgens Wikipedia is “Toegevoegde Realiteit”. AR integreert digitale informatie met de omgeving van de gebruiker. De omgeving krijgt als het ware een soort ‘laag’ met digitale elementen. Al geruime tijd nemen wij Augmented Reality (AR) mee in onze bedrijfspresentaties, gezien de vele mogelijkheden die deze techniek ons biedt.

Schermafbeelding 2016-08-05 om 16.38.37

Virtual reality

Met virtual reality wordt een computer gesimuleerde en interactieve werkelijkheid bedoeld. Meestal dient de gebruiker hiervoor een speciale virtual reality bril op te zetten. Ook 360-graden film scharen we onder virtual reality. Deze films worden gemaakt door een panorama shot te maken waarbij alle richtingen tegelijkertijd worden opgenomen. Wanneer mensen de film bekijken, zijn ze in staat om de kijkrichting te veranderen.

Virtual reality video 04

Interactieve film

Bij een interactieve film is er sprak van interactie tussen kijker en beeld. Omdat de kijker enige controle heeft over wat er te zien is, zal de film niet perse lineair afgespeeld worden. Dit creëert een opwindende ervaring die vraagt om een actieve houding van de kijker. Een dergelijke film zal de aandacht langer vasthouden dan een reguliere internetvideo. Een interactieve film is uitermate geschikt om te plaatsen op websites, social media en in apps.

Persoonlijk advies

In het MADlab menu zijn bij alle onderwerpen verschillende voorbeelden te zien. Heeft u zelf een innovatief project dat u wilt laten uitvoeren door MADlab of wilt u weten wat Studio MAD voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs voor een kop koffie en persoonlijk advies.

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open