MADlab – Projection mapping

Projection Mapping, ook wel video mapping of spatial augmented reality genoemd, is een projectietechniek die wordt gebruikt om videobeelden te projecteren op een object met onregelmatige oppervlaktes. Anders dan bij projectie op een scherm of doek, maakt deze techniek gebruik van speciale software die de onregelmatige oppervlakte in kaart brengt en deze verwerkt in de projectie. Projection mapping is onder te verdelen in mapping op gebouwen, mapping op (niet-architectonische) statische objecten en interactieve mapping. Onderstaande voorbeelden geven de eindeloze mogelijkheden weer.

PANalytical

PANalytical is wereldwijd leverancier op het gebied van analytische instrumenten en software voor X-ray diffraction en X-ray fluorescence spectrometry.

Projection mapping is de ultieme marketing tool om je product onder de aandacht te brengen. Een goed voorbeeld hiervan is het projection mapping project dat Studio MAD heeft gemaakt ter introduction van Pananalytical’s product, Zetium.

Edutainment

Edutainment is content dat zowel entertainment als educatie als doel heeft. Wij ontwikkelden een prototype voor het basisonderwijs en middelbaar onderwijs. Zo kan er aanvullend lesmateriaal tijdens een biologieles op een menselijke torso worden geprojecteerd. De beamers projecteren dan 3D animaties van de menselijke anatomie op zowel de voor- als achterkant van de torso.

De proefperiode van dit prototype bleek erg succesvol. Uit de testresultaten kwam namelijk naar voren dat projection mapping de concentratie van high energy en moeilijk lerende kinderen sterk verbetert, met als gevolg dat de hele klas zich beter kan focussen op de geprojecteerde lesstof.

Movie Unlimited

De projection mapping wand die te zien is in onderstaande video stond voorheen in de bioscoop ter promotie van de kinderfilm Wiplala, naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt uit 1957.

De film is tot stand gekomen door middel van crowdfunding en Studio MAD is vanaf het begin betrokken geweest bij de promotie van Wiplala.

BRF

Voor een van de grootse voedselondernemingen ter wereld hebben we een bijzonder projection mapping project verzorgd.

Ons doel was om bedrijf BRF tijdens de ANUGA 2015 te presenteren als een wereldwijde voedingsonderneming die geïnspireerd is door regionale consumenten en geprezen wordt om de merken, innovatie en resultaten.

RUW

RUW is een platform voor de creatieve industrie in Almelo en omgeving. 4 keer per jaar probeert RUW op een eigenwijze manier te inspireren en te verbinden. De locatie typeert het karakter van RUW: open, laagdrempelig, vrij en ongedwongen.

Tijdens RUW heeft MAD een stelling gebouwd voor projection mapping, diverse eigen gemaakte content met betrekking tot het evenement werd op de stelling geprojecteerd.

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren. 
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.