Nedap – Projection mapping beursstand

Onlangs hebben we een mooi projection mapping project mogen realiseren voor Nedap Security Management. We ontwikkelden namelijk de content voor een projection mapping installatie voor de Nedap Security Management beursstand in Essen (Duitsland). Wij hebben onze technische partner 100%FAT benaderd om op technisch gebied hierin mee te denken en de standbouw is door Artica verzorgd. Door de projection mapping techniek kon het merkverhaal van Nedap op unieke wijze worden overgebracht op bezoekers van de beurs.

Nedap Security Management

Nedap ontwikkelt technologische oplossingen voor vragen op het gebied van beveiligingsmanagement. Met een persoonlijke aanpak zorgt het bedrijf voor systemen die aansluiten bij de wensen van de klant. Met die gedachte is AEOS gecreëerd; een open beveiligingsplatform voor hoogwaardige toegangscontrole, lockerbeheer, camerabewaking en inbraakmelding. AEOS kan vanwege het open karakter elke keer worden aangepast aan de eisen van de klant. Het systeem wordt al meer dan 37 miljoen keer per dag gebruikt door wereldbekende ondernemingen, om de beveiliging van gebouwen en monitoring van mensenstromen te managen.

De Security beurs

Iedere twee jaar vindt de Security beurs plaats in Essen, Duitsland. Afgelopen editie werd gehouden van dinsdag 27 september 2016 tot en met vrijdag 30 september 2016. De beurs kan iedere keer rekenen op zo’n 40.000 bezoekers die zich laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties, producten en diensten op het gebied van beveiliging. Tijdens zo’n groot evenement is het belangrijk om op te vallen tussen al die andere stands. Om een grote groep bezoekers naar de stand te trekken, hebben we een aantal onderdelen gecreëerd die hieronder belicht worden.

Nedap-4

Nedap-3Nedap – Projection mapping Beursstand – Countdown:

Elke mainshow werd voorafgegaan door een countdown van 30 seconden. Een countdown is een handige manier om spanning en nieuwsgierigheid op te bouwen bij bezoekers van de beurs. De laatste 10 seconden werden afgeteld door een passende voice-over.

Countdown

Nedap – Projection mapping Beursstand – Screensaver:

De screensaver laat zien dat Nedap voor allerlei bekende merken en op verschillende bekende locaties de beveiliging heeft verzorgd. Er is gekozen voor een abstracte stijl, waarbij een DNA streng als rode draad door de animatie loopt. De camera volgt deze DNA streng en gaandeweg worden verschillende hoogtepunten en klanten van Nedap uitgelicht. Vervolgens is de bijpassende Nedap productlijn te zien en wat hiervoor is ingezet. De content is geprojecteerd met een resolutie van maar liefst 4K. Dit is vier keer de resolutie van full HD en daarmee van zeer hoge beeldkwaliteit.

Screensaver 1
Screensaver 2

 Nedap – Projection mapping Beursstand – Mainshow:

Na een brainstormsessie is er gekozen voor een zogenaamde one-shot film. Dit houdt in dat het voor de kijker lijkt dat alles met 1 camerabeweging is opgenomen. Als locatie is het hoofdgebouw van Nedap in Groenlo gekozen; een zeer modern gebouw, waar Nedap met recht trots op mag zijn. ​Tijdens de film worden verschillende producten uitgelicht van Nedap. We schetsen situaties middels motion graphics en belichten de unieke eigenschappen van de producten van Nedap. De beelden van deze mainshow zijn voorzien van een passende audiotrack.

Nedap mainshow 2
Nedap mainshow 1

Succesvolle samenwerking

Met 100% FAT en Artica hebben we een succesvolle partnership waarmee we al vele mooie innovatieve projecten realiseerden. Zo was 100% FAT onze technische partner en standbouwer bij een projection mapping productie voor Braziliaanse voedselgigant BRF (https://studiomad.nl/portfolio/brf) en hebben we met Artica gewerkt aan verschillende mooie producties, zoals voor Grolsch (https://studiomad.nl/portfolio/grolsch-peter-kuijper) en de commercial ter bestrijding van de ziekte Huntington (https://studiomad.nl/portfolio/huntington). Het bundelen van onze specialisaties bleek ook deze keer succesvol; de stand van Nedap was een echte eye-catcher op de beurs. Bekijk nu onze making-of van het eindproduct:

Making-of 

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open