Media partner Green Team Twente

We zijn trots te kunnen aankondigen dat we mediapartner van Green Team Twente zijn geworden. Green Team Twente is een initiatief van Universiteit Twente op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Voor de vijfde keer doet de universiteit mee aan de Shell Eco Marathon, een race waarbij het niet draait om snelheid, maar om de zuinigheid van de auto’s. We hebben de teaser van de onthulling van de H2.Zero al reeds geproduceerd en onze filmcrew zal 30 juni naar Londen vliegen om een week lang de race en alle belevenissen van deze ambitieuze studenten vast te leggen.

gtw4

Missie
De Shell Eco-marathon is een spannende wedstrijd voor studenten die de grens willen opzoeken op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid en wordt jaarlijks gehouden in Europa, Noord- en Zuid Amerika en Azië. De competitie speelt een belangrijke rol in de discussie over het vinden van duurzame oplossingen om tegemoet te komen aan de alsmaar groeiende energiebehoefte. Deelnemers van de Shell Eco-marathon trachten optimale energie-efficiëntie te bereiken door creativiteit met geavanceerde technologie te combineren. Tussen 30 juni en 3 juli 2016 zullen ruim 3000 studenten in teams uit meer dan 30 landen hun energiezuinige auto’s rond Queen Elizabeth Olympic Park in London rijden om te zien hoever ze kunnen rijden op 1 liter brandstof. Nederland is met 18 teams van de middelbare school tot universitair niveau goed vertegenwoordigd.

Vanuit Universiteit Twente zal Green Team Twente de strijd aangaan met een eigen ontworpen waterstofauto. De veertien toekomstige werktuigbouwkundigen, elektrotechnici, chemici en industrieel ontwerpers doen mee in de urban concept klasse en ook dit jaar gaan ze weer voor een toppositie. Het idee van deze klasse is dat het ontwerp de auto van de toekomst representeert. Fossiele brandstoffen veroorzaken luchtvervuiling, dragen bij aan het broeikaseffect en zullen ooit opraken. Echter blijft de vraag naar energie alleen maar toenemen door de groeiende wereldbevolking en de stijgende welvaart. We moeten dus nieuwe vormen van energie en mobiliteit verkennen.

Op 18 april is de waterstofauto genaamd H2.Zero, onthult tijdens de autopresentatie. Na de presentatie kreeg het publiek uitgebreid de tijd om de auto van dichtbij te bekijken en vragen te stellen aan de teamleden.

Ontwerp
Het ontwerp van de H2.Zero is gebaseerd op de H2Zero. De auto is aangepast en verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Het Londense parcours is gelegen in het olympisch park van Londen en bevat veel scherpe bochten en steile hellingen. Om dit parcours goed en efficiënt af te leggen, is de aandrijving hierop geoptimaliseerd. Daarnaast gelooft Green Team Twente in waterstof als alternatieve en duurzame brandstof. De voordelen van waterstof op een rij:

  • Waterstof kan ongelimiteerd worden geproduceerd.

  • De enige emissie is waterdamp. Dat betekend geen CO2 uitstoot en er is geen last van lokale vervuiling.

  • Waterstof heeft een hoge energiedichtheid in tegenstelling tot zware accu’s en zorgt zodoende voor een hoge actieradius.

  • Het tanken van een waterstofauto kost ongeveer 3 minuten.

Als toevoeging kan waterstof een oplossing zijn om zon- en windenergie op te slaan, wat deze bronnen meer waarde geeft.

gtw6
gtw3

Naast het maken van de teaser van de auto gaan we ook opnames verzorgen van de race in Londen. Hier zullen een film en nieuwe teaser uit voortkomen. Wij wensen Green Team Twente en de Universiteit Twente heel veel succes in Londen tijdens de race van 30 juni t/m 3 juli 2016.

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open