Het ontstaan van onze korte film ‘Match’

Op 11 november heeft het wereldwijde fenomeen TEDx plaatsgevonden in Enschede. Het TEDx evenement biedt (inter)nationale sprekers een podium om hun interessante, eigenwijze of wellicht inspirerende ideeën te delen. De organisatie TEDxSaxionUniversity had ons gevraagd om mee te werken aan verschillende media uitingen omtrent dit evenement. Zo hebben we een teaser, bumper en pauzescherm verzorgd, maar ook de live registratie gedaan en de afzonderlijke TED talks geëdit. Ook maakten we de korte film ‘Match’, dat als introfilm van het evenement werd gebruikt. 

Match-1
Match-2

Match

Tijdens het TEDxSaxionUniversity ‘Truth and Dare’ event in maart 2015 lieten ze alle aanwezigen TED talks uit Amerika kijken over ‘Machines that learn’. Hoe zal de wereld er in de nabije toekomst uit kunnen zien? Met dit thema zijn we verder gegaan en werden ruwe ideeën uitgewerkt naar een script. Het resultaat is een korte film, met een visie over liefde en geluk wanneer we zo’n 200 jaar verder in de toekomst leven. De wereld is compleet anders dan het huidige, doordat liefde door middel van technologie getest wordt. Dit gebeurt middels het gebruik van zogenaamde ‘genenkaarten’ die de mensen bij zich dragen. De impact van dit middel wordt getoond aan de hand van een interview waarin een man zijn verhaal deelt met de kijker. Hij vertelt over zijn jonge jaren en het moment waarop hij zijn genenkaart uitprobeerde met zijn vriendin. De periode die volgt, laat zien hoe veranderlijk het leven is en hoe technologie en liefde toch nog steeds niet op één lijn zitten.

Co-productie

We hebben meerdere (regionale) bedrijven bij het maken van de film betrokken (NEW DAY studio en Cosmic Visual), allemaal personen die zich bezighouden met film, art directing, licht en visuals. De creatieve ruimte die we van TEDxSaxionUniversity kregen, resulteerde in lange brainstormsessies en mooie aanvullingen op elkaars expertise. Deze ideeën hebben we mede door de steun van lokale bedrijven tot uitvoer kunnen brengen. Zo ook de eigenaren van de prachtige locaties, die we daarom ook hartelijk willen danken voor hun gastvrijheid.

Neem een kijkje achter de schermen:

 

Match-poster

 

Cast:

David – Hank Botwinik
Young David – Jordi Kwakkel
Rachel: Malou van Sluis

Crew:

Writer & Director: Fokke Baarssen
Producer: Niels Neeskens
Production Assistants: Debbie Kroezen, Maartje Smit
1st AD: Jacob Ossef
Director of Photography: Erik Journee
Lighting: Jeroen Nieuwhuis, Erik Journee, Jan van Gaal
Music: Maurits Handlogten
Dialogue Editor: Bram van den Boom
Art Director: Marnix Bloemberg
Make up: Michelle Voogd
Casting: Fokke Baarssen
Editor: Jacek Selanski
Animation: Stef Nitert, Pim Meijer
Runner: Drikus Boeijink, Erwin Nijland, Pim Meijer
Poster Photography: Jeroen Nieuwhuis
Color grading: NEW DAY studio

3 reacties

 1. Peter Weda
  11 december 2015 at 12:50 · Reageer

  Sterke inhoud door zachte krachten zoal diepe stem, rustig tempo, langzame beelden, veel ruimte , weinig objecten.
  Van harte proficiat met het resultaat

  Groet en
  Geniet van het leven

  Peter Weda

 2. Jan Postma
  11 december 2015 at 15:20 · Reageer

  Ontroerend mooi, knap bedacht, en in elkaar gezet. En een heerlijke rust die er van uitgaat, zonder dat tegenwoordige alom aanwezige gejakker en geflits !

 3. 21 december 2015 at 14:50 · Reageer

  Prachtige film!

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open