Tekenen Debbie Volledig scherm

Orde in het MAD-house

Als je ons de laatste tijd zou vragen hoe het gaat, dan was het antwoord steevast: druk, druk. Dat is toch juist mooi, wees blij, horen we jullie denken en dat zijn we ook. Of het nou te maken heeft met het aantrekken van de economie of met de kwaliteit van onze producties, je hoort ons in ieder geval niet klagen. Die drukte kan echter ook de nodige chaos met zich meebrengen, dus het het werd tijd om onze werkwijze eens flink onder de loep te nemen en ons team op meerdere punten te versterken.

Sinds een aantal weken experimenteren we met de ‘Scrum’-methode, een samenwerkingsvorm die nu al veel wordt toegepast in onder andere de gaming-industrie. Onder begeleiding van afstudeerstagiaire en Scrummaster (in spe) Selsa Hoek verkennen we de toepassing van deze methode binnen Studio MAD. Selsa zit in haar laatste jaar van Kunst & Techniek op het Saxion en ondersteunt ons naast haar onderzoek bij de dagelijkse werkzaamheden en vooral op planning gebied.

Scrum is voor ons nog experimenteel en potentieel interessant voor de lange termijn. Ook op de korte termijn moest er het één en ander uitgebreid worden bij MAD. Administratieve handelingen, het beantwoorden van de telefoon en het bijhouden van de planning worden in onze groeiende organisatie steeds belangrijker, maar zijn tegelijkertijd ook erg afleidend als je net lekker aan het monteren of animeren bent. Daarom zijn we erg blij om onze nieuwe aanwinst, Debbie Kroezen, te verwelkomen. Debbie is met haar jarenlange ervaring een organisatorische rots in de branding en gaat bij ons de rol van office/traffic-manager vervullen.

Bij MAD is het inmiddels een ware traditie dat stagiaires na hun stage blijven plakken. De afgelopen maanden liep Maurits Handlogten (Kunst en Techniek) bij ons stage op het gebied van audiodesign. Hij liep ook zijn derdejaars stage bij ons, dus hij was voor ons al een vertrouwd gezicht. Tijdens zijn afstudeeronderzoek werd het ons al gauw duidelijk dat het toch wel erg prettig is om zoveel mogelijk audio-nabewerking zelf te kunnen doen. Om niet weer afhankelijk te worden van externe partijen voor onze audio en door zijn talent op audio design gebied, konden we hem dus onmogelijk laten gaan. Hoewel hij de komende tijd nog druk is met het schrijven van zijn scriptie, zijn we blij dat hij genoeg tijd over heeft om een aantal dagen in de week bij ons te komen werken.

Inmiddels bestaat het MAD-team uit 16 creatievelingen. Kijk voor het gehele team op: www.studiomad.nl/wie-is-mad

1 Reactie

  1. 8 mei 2014 at 22:06 · Reageer

    Nice picture!…
    Zusje veel succes en plezier op de nieuwe plek.
    Team MAD….gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst.

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open