Medisch Spectrum Twente

CORPORATE FILM

 Medisch Spectrum Twente (MST) behoort tot de grootste niet-academische ziekenhuizen van ons land. MST heeft locaties in Enschede, Oldenzaal, Haaksbergen en Losser, van waaruit het verzorgingsgebied met circa 264.000 inwoners wordt bediend.

MST heeft als kerntaak de gezondheid van de inwoners van de regio te bevorderen. Dit doen ze door het aanbieden van algemeen en topklinische medisch specialistische zorg, onderwijs en onderzoek. Kernwaarden hierbij zijn passie, aandacht en daadkracht. De patiënt staat centraal, iedere schakel binnen de organisatie is een belangrijk onderdeel van het welzijn van de patiënt. Om verantwoorde zorg aan te kunnen blijven bieden, wordt er geïnvesteerd in moderne huisvesting. Ter gelegenheid van het nieuwe MST ziekenhuis op het Koningsplein in Enschede hebben wij een corporate film geproduceerd en in opdracht van Event Creators verzorgden we de live registratie, compilatiefilm en ‘razende reporter’ films.

Het nieuwe MST

Er is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de bouw en inrichting van een nieuw MST. Zaterdag 11 juni vond de officiële opening van het ziekenhuis plaats en ging onze corporate film in premiere. De film visualiseert Medisch Spectrum Twente als een open organisatie die in nauwe verbinding staat met de stad. Naast een trots gevoel, is gastvrijheid (noaberschap) ook een belangrijke gedachte die in de film terug komt.

MST 1
mst 2

De Razende Reporter

Naast de corporate film zijn er ook 3 items gemaakt onder de noemer ”De Razende Reporter.” In het eerste item stelt Jakhals Erik Dijkstra vragen aan voorbijgangers over het nieuwe MST. Deze film is als introfilm gebruikt tijdens het evenement. In de andere 2 items vertellen medewerkers van het MST over de vernieuwde werkwijze. Diezelfde medewerkers werden naar voren gehaald tijdens de opening. Ze liepen zichtbaar weg waarna de reporter items werden ingestart. Hierdoor kregen bezoekers de indruk dat de zich items ‘live’ afspeelden in het MST.

 

Live registratie en compilatiefilm

Tijdens de opening is er ook een live registratie verzorgd van de openingsactiviteiten op het Koningsplein. Bij een liveregistratie geeft de regisseur ter plekke aan naar welke camera(’s) en extern materiaal er geschakeld moet worden. De beelden zijn tijdens het evenement op grote schermen uitgezonden.

mst - live registratie 1

De middag stond in het teken van allerlei feestelijke activiteiten rondom het Atrium en het winkelcentrum. Bezoekers uit de regio konden deelnemen aan een Zorgmarkt in het ziekenhuis en zo kennismaken met de zorg die MST levert. Artsen demonstreerden hoe operaties verlopen en vertelden over de medische zorg die zij leveren en de betekenis van de specialistische zorg voor de regio. Bezoekers konden bovendien kennismaken met nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en technische innovaties op medisch gebied, afkomstig van wetenschappers van de Universiteit Twente en MST.

Ten slotte hebben we de activiteiten en de beleving van de bezoekers vastgelegd op beeld ten behoeve van een compilatiefilm die we diezelfde dag nog plaatselijk hebben gemonteerd en gepresenteerd aan alle gasten.

Geproduceerd door Studio MAD in opdracht van MST.

Datum: 2016 Client: MST Skills: Film + Animatie

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open