• Peruca
  • Peruca
  • Peruca

Peruca

CORPORATE IDENTITY ENSCHEDE

Voor Peruca hebben we de Corporate Identity en het ontwerp voor de webshop ontwikkeld.

Binnen de corporate identity was er behoefte aan een nieuwe huisstijl, waarin de volgende elementen worden aangepakt:
- nieuwe naam
- nieuw logo

De naam en het logo moesten krachtig zijn, het moest direct duidelijk zijn om wat voor soort product het gaat en er moest rekening worden gehouden met verschillende kernwoorden waar het product voor staat.

Na een onderzoek periode, waarin de doelgroep werd bepaald en bepaalde vraagstukken zijn uitgezocht, zijn we tot Peruca gekomen. De naam Peruca is pruik in het Spaans en straalt uit wat de kernwoorden sjiek, luxe, gedegen en klassiek weergeven.

Er is gekozen voor een beeldmerk dat de vorm van een vrouw heeft met de contouren van haar (een pruik), waardoor het meteen duidelijk is om wat voor een soort product het gaat. Ook het gehele plaatje heeft een vrouwelijke uitstraling, door de bepaalde rondingen.

Het is modern, krachtig en functioneel, waardoor het logo op een zwart en witte achtergrond geplaatst kan worden. We hebben bewust gekozen voor een dikker en ronder lettertype, omdat het beeldmerk ook een dikke en ronde vorm heeft. Hierdoor komt het geheel consistent over.

De webshop moest overzichtelijk en stijlvol worden en de nieuwe huisstijl moest duidelijk aanwezig zijn. Ook moest in het ontwerp alle kernwoorden en andere facetten gebruikt worden, die ook voor de corporate identity zijn gebruikt.

Geproduceerd door Studio MAD in opdracht van Peruca.

Datum: 2013 Client: Peruca Skills: Grafisch, Webdesign

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open