Radboud UMC Biomedische Wetenschappen: Bijwerkingen

VIDEOPRODUCTIE / ANIMATIE NIJMEGEN

De opleiding Biomedische Wetenschappen van de Radboud Universiteit heeft op dit moment ruim 500 studenten in de bachelorfase. Veel scholieren die voor Biomedische Wetenschappen kiezen doen dit vanuit een maatschappelijke betrokkenheid. Ze willen de wereld beter maken.

Er is dan ook voor gekozen om de voorlichting over de opleiding meer vanuit maatschappelijke thema’s in te steken. Een van deze thema’s is het vermijden van bijwerkingen van medicijnen, van moleculair tot sociaal maatschappelijk niveau.

In deze videoproductie wordt het biomedische onderzoek naar de bijwerking van medicijnen uitgelegd aan VWO-scholieren die interesse hebben in een vervolgopleiding in de gezondheidszorg. Het onderzoek gebeurt in samenwerking met onder andere het Lareb.

Bijwerkingen van medicijnen worden landelijk geregistreerd bij het onafhankelijke bijwerkingen centrum Lareb. Hier kan men zelf melding maken van bijwerkingen van medicijnen. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en wordt verzameld in een databank. Het Lareb wordt geleid door oud-politica en epidemioloog Agnes Kant.

Geproduceerd door Studio MAD in opdracht van Radboud UMC

Datum: 2014 Client: Radboud UMC Skills: Film + Animatie

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open