Riskfactory

VIDEOPRODUCTIE TWENTE

De Risk Factory is een veiligheidseducatiecentrum waar basisschoolleerlingen en groepen met een verhoogd risico veiligheidsbewuster worden gemaakt. Door realistische scenario’s aan den lijve te ervaren, leren de bezoekers gevaren te herkennen. Door te leren hoe ze veilig kunnen handelen, kunnen ze zelf voor hun eigen veiligheid zorgen, in hun thuissituatie, op school en in de openbare ruimte. De Risk Factory is een initiatief van de samenwerkende partners uit de Veiligheidsregio Twente, waaronder ook de Brandweer Twente.

Brandweer Twente wilde graag een 3D-film over de werking van de meldkamer. Het doel van de film is het vergroten van het bewustzijn van de jeugd van Twente over wat de hulpdiensten in de meldkamer doen. De film diende ook een stukje voorlichting te bevatten over wanneer men 112 belt en wanneer niet.  De 3D-techniek is toegepast om de beleving groter te maken en zo een jonge doelgroep aan te spreken. Overigens is bovenstaande versie niet in 3D, omdat lang niet iedereen over een 3D-bril beschikt en we de film toch graag wilden tonen.

De film wordt vertoond op de Risk Factory.

Geproduceerd door Studio MAD in opdracht van Brandweer Twente.

 

Riskfactory

Datum: 2013 Client: Brandweer Twente Skills: Film + Animatie Website: www.troned.nl/risk-factory.aspx

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open