Thales – Interactieve Touchtafel

Voor Thales ontwikkelden we met MADlab (MAD in samenwerking met 100%FAT) een interactieve tafel met digitale content en projection mapping. Het geheel is een sta-tafel waar mensen omheen kunnen staan en met elkaar in gesprek gaan. Tijdens deze gesprekken kan men content oproepen middels een interactie met objecten op het tafelblad, in combinatie met themagerelateerde raamprojectie op 2 fictieve ramen.

Op de fictieve ramen is een “city-visual” van Thales te zien. Het geheel is echter zo opgebouwd dat in de toekomst makkelijk 3 subthema’s (security, defence en transportation) kunnen worden toegevoegd.

Zodra er meerdere thema’s beschikbaar zijn, zal er op de tafel de mogelijkheid zijn om een thema te selecteren. Hierdoor verandert de visual op de tafel, maar zal ook de raamprojectie veranderen naar het geselecteerde thema. Zo kan er bijvoorbeeld bij het thema defensie ineens door de ramen een uitzicht op een oefenterrein of operatiegebied ontstaan.

‘MADlab is een media laboratorium en virtuele broedplaats gevestigd in Almelo, dat staat voor creativiteit en innovatie. Binnen MADlab is er de ruimte om mooie, nieuwe initiatieven te ontwikkelen op het gebied van crossmediale toepassingen. Iedereen die verbonden is aan MADlab wordt aangemoedigd om in een vroegtijdig stadium na te denken over hoe de nieuwste technieken kunnen worden ontwikkelt en worden toegepast op de wensen en behoeften van onze klanten. Binnen MADlab is er letterlijk en figuurlijk de ruimte om te experimenteren met de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van video, animatie, augmented reality, virtual reality, projection mapping of een combinatie hiervan. Elk denkbare techniek die interessant is om te verkennen vind je bij ons terug.’

‘Daarnaast vinden we het bij MADlab erg belangrijk om open te staan voor nieuwe generaties creatievelingen en developers uit de regio. MADlab biedt om deze reden studenten van verschillende opleidingsniveaus een plek om stage te lopen, afstudeeropdrachten te doen of om onderzoek uit te voeren. Hierdoor ontstaat er een hechtere verhouding tussen (regionale)opleidingen en het werkveld, waardoor studenten in staat zijn om tijdens de opleiding in aanraking te komen met de diverse disciplines en werkvormen die samenkomen in de praktijk.’

MADLab is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Studio MAD, 100%FAT en Recreate.

Datum: 2017 Client: Thales Skills: MADlab

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open