Twents Bureau voor Toerisme – Hennie kuiper

VIDEOPRODUCTIE TWENTE

Twents Bureau voor Toerisme (TBT) maakt onderdeel uit van Twente. Landgoed van Nederland, een merk dat door Twente gedragen wordt. TBT houdt zich bezig met advies en ondersteuning in marketing & communicatie.

In deze film vertelt Hennie Kuiper over Twente. Hennie Kuiper is een ex-profwielrenner en geboren en getogen in Twente. Zijn erelijst is imposant: in 1972 werd hij Olympisch Kampioen op de weg en in 1975 werd hij wereldkampioen. Hij won onder meer twee keer  de Touretappe naar Alpe d’Huez (1977 en 1978) en eindigde twee keer als tweede in het eindklassement van de Tour de France. Opvallend detail is dat hij geen enkele dag de gele trui heeft gedragen.

Kuiper richtte zich aanvankelijk op de grote rondes, maar ontpopte zich in de tweede helft van zijn carrière als winnaar van grote klassiekers. Hij is nog steeds de enige Nederlander die de vier topklassiekers Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije op zijn naam wist te schrijven.

Hennie vertelt over zijn gevoel over Twente en de mooie plekjes die er te vinden zijn. We zien beelden van de omgeving Ootmarsum.

De film wordt gebruikt voor beurzen en op de website: twentsbureauvoortoerisme.nl.

Geproduceerd door Studio MAD in opdracht van Twents Bureau voor Toerisme.

 

Hennie Kuiper

Datum: 2014 Client: Twents Bureau voor Toerisme Skills: Film + Animatie Website: www.twentsbureauvoortoerisme.nl

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open