Wiplala

ANIMATIE

Wiplala is een boek van Annie M.G. Schmidt. Na meer dan 10 jaar komt er eindelijk weer een nieuwe Annie M.G. Schmidt film. De film is gebaseerd op het boek Wiplala en wordt een modern magisch verhaal met een stoere Wiplala en een bijzondere cast. Wiplala ‘De Film’ komt in november 2014 in de bioscoop. Tot die tijd gaan we samen met BosBros verschillende ‘Making of films maken, waarin wordt laten zien hoe het proces van het maken van de film verloopt. Voor bovenstaande ‘making of’ hebben we aangeleverde beelden geëdit en daarbij animatie en muziek toegevoegd.

Annie M.G Schmidt schreef Wiplala in1957. Nooit werd van het boek een verfilming gemaakt, omdat je in je fantasie wel mensen klein kan tinkelen (toveren), maar om dat realistisch te filmen met echte acteurs heb je ingewikkelde animatietechniek nodig. Tot nu toe was dat te duur en te moeilijk, maar nu, met nieuwe technologische ontwikkelingen, zet filmproducent BosBros de stap en start dit najaar met het opnemen van Wiplala De Film. BosBros verfilmde eerder boeken van Annie M.G. Schmidt en met veel succes. Abeltje, Minoes, Pluk van de Petteflet en Ja Zuster Nee Zuster waren allemaal bioscoophits.

U kunt ook investeren in de uitbreng en distributie van de film en zo mede-eigenaar worden. Uw investering levert behalve rendement, ook nog eens vele extra’s op.

De productie van een speelfilm kost veel geld. Het budget is bijna compleet. 500.000 euro hopen ze te verzamelen samen met crowdfunding investeerders. Er zijn hoge verwachtingen van Wiplala. Met een investering van €100,- participeert al u in de productie van een filmklassieker, waar vele generaties kinderen met hun ouders van gaan genieten. U kunt uw investering niet alleen in zijn geheel met rendement terugverdienen, maar daarnaast ook profiteren van unieke voordelen.

U kunt helpen met het realiseren van deze magische film. Laten we samen tinkelen en van Wiplala, de nieuwste Annie M.G. Schmidt film, een magisch project maken. Tinkelt u mee?

Voor Wiplala hebben we de ‘Making of’ geedit en animeerden we een promofilm. Deze promofilm is uitgezonden op het History Channel en staat op wiplaladefilm.nl

Geproduceerd door Studio MAD in opdracht van In the Air voor Wiplala de Film.

 

Wiplala Promofilm

 

Wiplala – Making of

 

 

Datum: 2014 Client: In the Air Skills: Film + Animatie Website: www.wiplaladefilm.nl

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open