PMSchoen Volledig scherm

Presenteer je product met Projection Mapping

Projection Mapping kan je helpen om je product beter te presenteren. Het trekt de aandacht, doordat het niet alledaags is en het bezit de mogelijkheid tot interactie met de kijker. Het is een relatief nieuwe techniek die nu nog vooral in het groot gebruikt wordt, maar doordat de techniek zich steeds verder ontwikkelt worden kleinere toepassingen ook mogelijk. Klinkt interessant toch?


Wat is Projection Mapping?

Projection Mapping, ook wel video mapping of spatial augmented reality genoemd, is een projectietechniek die wordt gebruikt om videobeelden te projecteren op een object met onregelmatige oppervlakten. Anders dan bij projectie op een scherm of doek, maakt deze techniek gebruik van speciale software die de onregelmatige oppervlakte in kaart brengt en deze verwerkt in de projectie. Projection mapping is onder te verdelen in mapping op gebouwen, mapping op (niet-architectonische) statische objecten en interactieve mapping.

Je product presenteren

Zoals je kunt zien in bovenstaande voorbeelden is Projection Mapping zeer interessant om naar te kijken. Onze visie voor dit medium gaat echter een stapje verder. Wij denken dat het mogelijk is om producten te gaan presenteren met Projection Mapping en dan hebben we het niet alleen over auto’s zoals in het tweede voorbeeld. In winkels zou de techniek kunnen werken als displaymogelijkheid. Producten kunnen dan in verschillende uitvoeringen worden getoond, zonder dat je als winkelhouder alle varianten in huis hoeft te hebben. Stel dat je blanco variant van een bepaald product in huis hebt, waarop je dan bijvoorbeeld verschillende prints kunt tonen middels Projection Mapping.

Ontwikkeling

Voor ons is wel duidelijk dat er nog veel te ontdekken valt op dit gebied. We zijn met een aantal partners ook echt met concrete plannen bezig, waarvan we jullie op de hoogte zullen houden. Ben je benieuwd of Projection Mapping wat voor jou en je onderneming kan betekenen, neem dan contact met ons op. Nieuwsgierige mensen kunnen tevens binnenkort terecht op onze testlocatie in de Almelose binnenstad.

 

1 Reactie

 1. Marloes van Leersum
  6 juli 2017 at 10:04 · Reageer

  Beste lezer,

  Midden in de plannenmakerij voor de promotie van een grote tentoonstelling. Was benieuwd naar de kosten van projection mapping. Kun je grove indicaties geven?

  Vriendelijke groet,

  Marloes van Leersum

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open