Projection mapping Panalytical

Het nieuwste hoofdstuk in het Studio MAD Projection Mapping-avontuur is afgerond. Maandag 2 maart verzorgden we voor Panalytical, in het Theaterhotel Almelo, een grote videomapping-show ter ondersteuning van de lancering van hun nieuwe product Zetium. De reacties vanuit Panalytical waren lovend en wij zijn erg trots dat we dit project hebben mogen doen!

Panalytical
PANalytical is, met meer dan een halve eeuw aan ervaring, wereldleider als leverancier op het gebied van analytische instrumenten en software voor X-ray diffraction (XRD) en X-ray fluorescence spectrometry (XRF).

2 maart vond de “Insight Week” van PANalytical plaats. Tijdens de openingsavond ervan werd in het Theaterhotel hun nieuwste product ”Zetium” gepresenteerd met een avondvullend programma. In de zaal in het Theaterhotel in Almelo zaten 600 Panalytical medewerkers van over de hele wereld, om zich te laten informeren over het nieuwe product dat op de markt komt. Om er een spectaculaire show van te maken zijn we door Panalytical gevraagd om, naast de live registratie, deze mappingklus op ons te nemen.

Banner

Programma
In een 2 uur durende show, gepresenteerd door Dorothee Loorbach, kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Onze projection mapping wand diende de hele avond als decor. Bij binnenkomst van de gasten, animeerden we een historische tijdlijn van het bedrijf op de wand. Tijdens de Champions Award, werden de 9 champions spectaculair gepresenteerd op de wand. Alle spanning werd opgebouwd naar het moment dat Zetium werd geïntroduceerd. Na een 3 minuten film- en animatie spektakel, opende de wand zich en werd het product door de makers naar voren gehaald en in het licht gezet. Zie hier een compilatiefilm van de voorbereiding en beelden van de avond zelf.

Ook is tijdens deze avond de door ons gemaakte Thought Leadership film van PANalytical (gemaakt in opdracht van reclamebureau Aandagt) gepresenteerd.

Panalytical - Theaterzaal
Panalytical - Presentratrice
Panalytical - Champions Award

Samenwerking
We hebben verschillende partijen erbij betrokken om dit technisch hoogstandje te realiseren. 12 x 3 meter was de afmeting van de enorme wand waarop we tijdens de presentatie van Panalytical onze content projecteerde. Wij ontwierpen de wand zelf, maar lieten het in elkaar bouwen door de standbouw specialisten van Artica. De mannen van 100%FAT hebben voor deze opdracht de techniek voor hun rekening genomen. Alle content tijdens de avond, grafisch ontwerp, film en animatie, hebben wij uiteraard zelf gemaakt.

Video Mapping
Het kan jullie niet ontgaan zijn dat wij geloven in Projection Mapping. Maar ook om ons heen zien we steeds meer projection mapping, of videomapping (dat de dominante benaming lijkt te worden voor deze techniek). Tijdens de opening van de Olympische Spelen in Sotsji zagen we al veel videomapping en ook tijdens de befaamde half-time-show van het Amerikaanse Super Bowl-spektakel zagen we Katy Perry al ronddartelen te midden van een videomappingomgeving. Ook andere sportevenementen in de V.S. gebruiken steeds meer videomapping, hopelijk wordt dit in Nederland ook ooit gemeengoed.

Panalytical - Software
Panalytical - Afteller
Panalytical - Zetium

Wat vooraf ging
We zijn al een tijd bezig met projection mapping. Vorig jaar begonnen we met een paar simpele dozen als proof-of-concept in ons MAD-lab in de stad. Het stelde nog niet veel voor, maar het was voor ons een belangrijke eerste stap in de wereld van het videomappen. Niels van der A, de stagiair die verantwoordelijk was voor dit project, is inmiddels aangenomen om zich voornamelijk met videomapping bezig te gaan houden. Hij stond namens Studio MAD ook aan de wieg van onze projection mappingwand in de Movie Unlimited bioscoop in Almelo. Onze raad-popcorn-actie is inmiddels voorbij, maar ook in de toekomst zal deze wand voor meer promotiedoeleinden gebruikt gaan worden in de bioscoop.

Toekomst
Naast de schaalvergroting spelen er ook nog andere dingen op het gebied van videomapping en aanverwante technieken. Zo hebben we plannen voor een 360 graden-projectie in een koepel. Hiermee kun je bezoekers van je evenement een onvergetelijke visuele ervaring geven, waarover nog lang zal worden nagepraat. Dit plan zit bij ons nog in de conceptfase, maar om je een idee te geven, zo kan een dome-projectie eruit zien. Om voor ons de mogelijkheden en de knelpunten van 360-graden videomapping te onderzoeken, loopt Yoni Wentzel momenteel zijn afstudeerstage bij ons.

Een aan projection mapping verwante techniek waar we momenteel ook mee bezig zijn, is interactieve projectie. Voor de Riskfactory maken we een interactieve experience voor jongeren, om hen voor te lichten over veiligheid. Studio MAD neemt hierbij ook weer de content en het projectmanagement voor zijn rekening. Dus stay tuned! Binnenkort hopen we je meer details te kunnen geven over onze lopende projecten.

Zelf een product dat spectaculair gepresenteerd kan worden? Een nieuwe auto, telefoon of elk ander product. Onze projection mapping wand, met uiteraard custom made content en audio, is te huur voor iedereen die ook een verpletterende indruk wil maken met zijn presentatie. Een arrangement inclusief de theaterzaal (voor 800 man) van het Theaterhotel Almelo is ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden op info@studiomad.nl.

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open