Projection mapping

Studio MAD Media Projection mapping

Projection Mapping, ook wel video mapping of spatial augmented reality genoemd, is een projectietechniek die wordt gebruikt om videobeelden te projecteren op een object met onregelmatige oppervlaktes.
Anders dan bij projectie op een scherm of doek, maakt deze techniek gebruik van speciale software die de onregelmatige oppervlakte in kaart brengt en deze verwerkt in de projectie. Projection mapping is onder te verdelen in mapping op gebouwen, mapping op (niet-architectonische) statische objecten en interactieve mapping. Onderstaande voorbeelden geven de eindeloze mogelijkheden weer. Heeft u zelf ideeën, of bent u nieuwsgierig wat projection mapping voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact op, zodat we alle opties onder het genot van een kop koffie kunnen bespreken.

Projection mapping showreel

Studio MAD showreel 2016 – Projection Mapping from MAD on Vimeo.

RUW

RUW. is een platform voor de creatieve industrie in Almelo en omgeving. 4 keer per jaar probeert RUW. op een eigenwijze manier te inspireren en te verbinden. De locatie typeert het karakter van RUW.: open, laagdrempelig, vrij en ongedwongen.
Tijdens RUW. heeft MAD een stelling gebouwd voor projection mapping, diverse eigen gemaakte content met betrekking tot het evenement werd op de stelling geprojecteerd.

Edutainment

Edutainment is content dat zowel entertainment als educatie als doel heeft. Wij hebben een prototype ontwikkeld die ingezet kan worden ter ondersteuning bij basisonderwijs en middelbaar onderwijs. Zo kan er aanvullend lesmateriaal tijdens een biologieles op een menselijke torso worden geprojecteerd. De beamers projecteren dan 3D animaties van de menselijke anatomie op zowel de voor- als achterkant van de torso.

Een testperiode van deze toepassing is erg succesvol gebleken. Uit de testresultaten kwam namelijk naar voren dat projection mapping
de concentratie van drukke en moeilijk lerende kinderen sterk verbetert, met als gevolg dat
de hele klas zich beter kan focussen op de geprojecteerde lesstof.

Movie Unlimited

Raad hoeveel popcorn er in onze projection mapping wand zit en win 2 movie tickets voor een film naar keuze! Begin van het nieuwe jaar geven we de eerste 2 bioscoopkaarten weg, dus doe nog snel een gokje en win! Plaats het aantal dat je denkt, in je reactie op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/StudioMAD

Bekijk de rest van de geprojecteerde content bij Movie Unlimited Bioscoop Almelo.

BRF

Voor een van de grootse voedselondernemingen ter wereld hebben we een bijzonder projection mapping project verzorgd. Ons doel was om bedrijf BRF tijdens de ANUGA 2015 te presenteren als een global voedingsonderneming die geïnspireerd is door regionale consumenten en geprezen om de merken, innovatie en resultaten. Naast de content voor de projection mapping wand, hebben we ook de content gecreëerd voor de touchscreens in de zogeheten ‘Regional Area’ van de stand van BRF.

Panalytical

PANalytical is, met meer dan een halve eeuw aan ervaring, wereldleider als leverancier op het gebied van analytische instrumenten en software voor X-ray diffraction (XRD) en X-ray fluorescence spectrometry (XRF). 2 maart vond de “Insight Week” van PANalytical plaats. Tijdens de openingsavond ervan werd in het Theaterhotel hun nieuwste product Zetium gepresenteerd met een avondvullend programma. In de zaal in het Theaterhotel in Almelo zaten 600 Panalytical medewerkers van over de hele wereld, om zich te laten informeren over het nieuwe product dat op de markt komt.

Om er een spectaculaire show van te maken zijn we door PANalytical gevraagd om, naast de live registratie, deze Mappingklus op ons te nemen. In deze compilatiefilm is de ontwerpfase, sounds design, technische uitvoering, wand bouw en een compilatie van de openingsavond zelf te zien.

Muziekcentrum Enschede

In december 2015 wist het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede het al te laten sneeuwen tijdens de musical ”Oliver met een Twentse Twist.”

De visuals die we voor deze musical en het concert ”The Black & White Christmas Night” hebben gemaakt, zijn middels projection mapping op het decor geprojecteerd. De achtergrond is aan elke scene of sfeer aangepast om een optimale beleving te creëren.

Oliver Stad Sneeuw BenW Song 2

 

 

 

 

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open