5H8B5614 Volledig scherm

Duurzaam Netwerk Almelo

Duurzaam ondernemen; het werd vroeger als idealistisch omschreven, maar tegenwoordig is het een booming industrie. Ondernemers en professionals in de regio Almelo kunnen op grote steun rekenen wanneer zij zich in willen zetten voor een samenleving waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een algemeen goed is. Voor deze mensen is de stichting Duurzaam Netwerk Almelo (DNA) in 2011 opgericht door Asito, PANalytical B.V., Rabobank Noord Twente, URENCO Nederland BV en de Gemeente Almelo.

Seminar

5H8B5698Inmiddels is DNA uitgegroeid tot een netwerk van organisaties in en rond Almelo die elkaar inspireren en motiveren om net dat stapje meer te doen. Ideeën, ervaringen en kennis worden gedeeld om de verduurzaming van de leden van DNA en Almelo te bevorderen. Ook wij van Studio MAD zijn actief lid van DNA en hebben foto’s gemaakt van het seminar dat op 23 september bij gastheer Extend MVO heeft plaatsgevonden. Extend helpt bedrijven om sociaal ondernemen rendabel te maken en biedt bedrijven mogelijkheden om op een duurzame manier socialer te ondernemen. Het thema van het seminar sluit hier naadloos bij aan: Duurzaam sociaal ondernemen met resultaat.

Waarom duurzaam?

Er zijn verscheidene redenen waarom bedrijven en professionals zich bezig houden met duurzaam ondernemen. Zo verdienen veel maatregelen op het gebied van energiebesparing zich al gauw terug. Denk aan zonnepanelen en energiebesparende verlichting. Er zijn tevens voordelen te behalen op het gebied van werkklimaat, ziekteverzuim, efficiëntie en reputatie. Zo hebben bedrijven vaak te maken met werknemers en klanten met verschillende nationaliteiten, waardoor er een grotere kans bestaat op cultuurgerelateerde misverstanden. Met gedragscodes, integratiediners of speciale teamdagen, leren collega’s van verschillende culturen en wordt er meer begrip voor elkaar gekweekt. Dit komt niet alleen de werksfeer ten goede, maar versnelt en verbetert ook het werkproces tussen collega’s of klanten.

5H8B5665Innovatieve projecten verstevigen eveneens je unieke positie op de markt ten opzichte van de concurrentie. En laten we niet vergeten dat verantwoord bijdragen aan de maatschappij natuurlijk een goed gevoel geeft. Er zijn ook talloze andere voorbeelden die het belang van duurzaam ondernemen onderstrepen. Daarom organiseert DNA seminars en activiteiten waaraan alle leden aan deel kunnen nemen. Je profiteert van de duurzame ervaringen van anderen en je krijgt een platform om je eigen kennis te delen.

 DNA en MAD

We zijn als MAD nu al een tijd betrokken bij DNA, waarbij onze voornaamste taak is om de naamsbekendheid van de stichting te vergroten. We hebben hiervoor een communicatieplan geschreven en zullen met verschillende middelen dit proberen te bereiken. Het begon allemaal met het optimaliseren van de bestaande website, het opzetten en optimaliseren van de social media kanalen en nu zijn we in de fase belandt om verschillende uitingen (uiteraard op een duurzame manier) te ontwikkelen. Zo hebben we onlangs eem promofilm gemaakt, waarin met videobeelden van een kennistafel bijeenkomst, geanimeerde fotografie en teksten een totaalbeeld van de organisatie gegeven wordt. Daarnaast doen een aantal leden een persoonlijke uitspraak met betrekking tot de stichting en haar de kracht ervan.

 

Word lid

Is je aandacht in duurzaam ondernemen gewekt? Lid worden van DNA kost niets, maar levert veel op. Voor meer informatie mail naar: info@duurzaamnetwerkalmelo.nl

Je kunt je natuurlijk ook direct aanmelden als lid via dit formulier

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open