Regiofilm ‘Noabers’ in première in Tuschinski

Maandag 16 maart gaat de door Studio MAD geproduceerde regiofilm ‘Noabers’ groots in première in het Amsterdamse Pathé Tuschinski in aanwezigheid van de gehele cast en crew. Hoe vet is dat!?

Vorige maand konden we jullie al melden dat we de film ‘Noabers’ zouden gaan maken. Noabers is onderdeel van het Regiofilm-project dat reclamebureau en productiemaatschappij OneBigAgency organiseert samen met zeven regionale kranten van Wegener (De Persgroep Nederland). Inmiddels is de film bijna klaar en komt er dus een heuse première. In Pathé Tuschinski in Amsterdam zullen de verschillende cast en crews van alle zeven regiofilms aanwezig zijn.

Wedstrijd
Tijdens de première reikt een vakjury, bestaande uit filmprofessionals, prijzen uit voor de beste film, de beste regie en het beste scenario. De première is het hoogtepunt van het Regiofilm-project, waarvoor OneBigAgency en Wegener talentvolle makers uit zeven regio’s hebben opgeroepen om filmscripts in te sturen. Met dit initiatief willen OneBigAgency en Wegener regionaal talent een podium bieden en daarmee de kans geven om hun talenten verder te ontwikkelen. Het Regiofilm-project is onderdeel van de campagne “Ik hou van mijn regio” van Wegener en haar zeven regionale dagbladen.

Uit ruim 40 ingezonden filmplannen zijn zeven teams van makers geselecteerd die € 5.000,- budget kregen om hun film te maken. Wij zijn gekozen om de film voor de regio Overijssel te maken, de andere deelnemende regio’s zijn Zeeland (PZC), Brabant (BN DeStem, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad), Flevoland (De Stentor) en Gelderland (De Gelderlander). De teams waren geheel zelfstandig verantwoordelijk voor de productie en kregen creatieve begeleiding van OneBigAgency. De films hebben allemaal een lengte van 3 tot 5 minuten.

horizontal-groot

Twentse productie
Noabers is een echte Twentse productie, waarbij we wel wat hulp hebben gehad van een aantal Amsterdamse en zelfs internationale partners. Studio MAD is verantwoordelijk voor de productie, de regie is gedaan door Enschedeër Niels Bourgonje, met aan zijn zijde de Hongaarse cameraman Adam Fillenz, gaffer (licht) Zen Bloot en geluidsman Richard Wilder. De twee hoofdrollen worden vertolkt door Ottolien Boeschoten, onder andere bekend van de sketches in Man Bijt Hond en Leyla Cimen, onder meer bekend van de jeugdserie SpangaS.

Noabers gaat over een vrouw van Turkse afkomst die in een Twents dorp komt wonen en besluit kennis te maken met haar buurvrouw. Als zij zich voorstelt, ontvouwt zich een Babylonische spraakverwarring. Ga voor meer informatie over Noabers naar www.noabersdefilm.nl en http://www.zevenregios.nl/noabers.html. Hier zal Noabers na de première voor iedereen te zien zijn. Tevens gaan regionale bioscopen de regiofilms in een speciale drie minuten versie vertonen.

Behind-1
Behind-2

 

1 Reactie

  1. 6 maart 2015 at 13:29 · Reageer

    Poster & Behind the scenes fotografie:
    Joost van Baars Fotografie | http://www.JoostvanBaars.nl

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open