Risk Factory1 Volledig scherm

Safety Plaza Experience Risk Factory

Studio MAD heeft de content gemaakt dat te zien is in de Safety Plaza, een nieuw onderdeel van de Risk Factory van Veiligheidsregio Twente, op Troned Enschede. Met één druk op de knop begint de Safety experience en wordt een route afgelegd, waarin telkens op andere plekken audiovisuele content wordt gepresenteerd. De ene keer een spectaculaire lichtshow begeleidt door audio en op andere momenten zijn educatieve films te zien. Dit project is voorzien van custom made audio, gemaakt in onze eigen geluidstudio. De films zijn een onderdeel van een interactieve experience voor jongeren om ze bewuster te maken op het gebied van veiligheid, onder het motto: ‘Een veilige samenleving maken we samen!’ De overige videocontent binnen deze experience is ook door ons gemaakt. 

Risk Factory
De Risk Factory is een veiligheidseducatiecentrum waar basisschoolleerlingen en groepen met een ‘verhoogd risico’ veiligheidsbewuster worden gemaakt. De bezoekers leren door realistische scenario’s zelf te ervaren om alledaagse gevaren te herkennen. Daarnaast leren ze natuurlijk hoe ze veilig kunnen handelen en hoe ze voor hun eigen veiligheid kunnen zorgen. Of dit nu thuis, op school of in de openbare ruimte is. De Risk Factory is een initiatief van de samenwerkende partners uit de Veiligheidsregio Twente, waar onder andere de brandweer en politie toe horen.


RF2

Interactieve installatie
In Safety Plaza worden allerlei situaties uitgebeeld zoals een verkeersongeluk. Tevens leren de bezoekers meer over de historie van hulpverlening en hoe deze in de loop der jaren is veranderd en geprofessionaliseerd. Het geheel is een interactieve installatie, waarin de jongeren zelf actief kunnen meedoen. Studio MAD doet naast de content ook het projectmanagement. De interactieve techniek neemt Switch IT voor zijn rekening.

Risk Factory2

 

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open