Kind-featured Volledig scherm

Speel de hoofdrol in een interactieve video!

Altijd al gedroomd van een rol in een film of videoclip? Dan is dit je kans. Zou je ook wel eens de regie willen hebben over het verloop van een film? Dat kan. Eigenlijk is het best eenvoudig. Je hoeft er niet eens voor naar de toneelschool of de filmacademie. Vanuit je luie stoel met je smartphone of computer kun je een rol van betekenis spelen in een film. Hoe? Door te kijken naar een interactieve video.

Interactieve video

Zoals de naam al doet vermoeden, is een interactieve video gemaakt voor interactie met de kijker. Onder deze noemer kan van alles vallen, zolang je als kijker maar meer doet dan alleen kijken. Eén van de eerste en meest populaire interactieve video’s ooit is de “Subservient Chicken”-reclame van Burger King, gemaakt door The Barbarian Group (New York).

Bij een interactieve video wordt door de interactie met de kijker de film niet perse lineair afgespeeld. Hierdoor houdt een interactieve video de aandacht van de kijker langer vast dan een reguliere internetvideo. Uit onderzoek blijkt dat een traditionele (saaie) video al na 60 seconden meer dan de helft van de kijkers verliest. Hoe interessanter de video, hoe langer de kijker geboeid blijft uiteraard. Bij interactieve video wordt de kijker veel meer betrokken bij het verhaal, waardoor je de film echt beleeft en het daardoor langer interessant blijft.

e_IMG_3663

Toepassing

Een interactieve video is uitermate geschikt voor toepassing in websites, social media en apps. Om aan te geven hoe dichtbij zo’n video kan komen, zou je eigenlijk dit interactieve exemplaar eens moeten bekijken. Deze film, bedacht en geregisseerd door Jason Zada, gebruikt de Facebook Connect applicatie om de kijker bij de film te betrekken. Wat volgens ons aardig gelukt is. De informatie die de film van je Facebook verzamelt, wordt overigens maar één keer gebruikt en daarna gedeletet.

Hoewel deze vorm van video natuurlijk een hoge amusementswaarde heeft, zijn er ook allerlei bedrijfsmatige toepassingen te verzinnen voor dit platform. Een button in een afspeelscherm, waarmee je contact kunt opnemen met het bedrijf achter de video bijvoorbeeld. We vonden zelfs al muziekvideo waar je de kleding, die de artiesten dragen, direct kunt bestellen door erop te klikken.

Twents Bureau voor Toersime

Zelf hebben we onlangs samen met onze vrienden van Wirelab voor Twents Bureau voor Toerisme (TBT) een reeks interactieve video’s gemaakt die de kijker Twente op een speciale manier laat zien. TBT kwam bij ons met de vraag om video’s te maken, waarin je het mooie landschap en de vele mogelijkheden op recreatiegebied binnen Twente echt beleeft. Het was ons al snel duidelijk dat interactieve video hiervoor uitermate geschikt zou zijn. In ons concept zijn we nog een stapje verder gegaan, door alles vanuit de eerste persoon te draaien, waarmee je als het ware alles vanuit je eigen perspectief ziet. Hiervoor ontwikkelden we onze eigen helmcamera.

In het kader van ‘Beleef Twente’ kun je nu inloggen op de video met Facebook. De details van de film zullen dan worden ingevuld met content van jouw Facebook-pagina. Deze toepassing van interactieve video heet Gepersonaliseerde Video (GPV). Het is vervolgens de bedoeling dat je de film met je vrienden samenstelt, door iedereen een eigen Twentse activiteit te laten kiezen. Zo stel je van te voren je ideale weekendje weg in Twente samen. Tevens is er een actie verbonden aan de campagne, de video met de meeste likes wint een weekendje Twente.

Meer informatie over de campagne voor Twents Bureau voor Toerisme.
Speel zelf de hoofdrol en beleef Twente samen met je vrienden in een unieke video.

paardrijden

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open