Steun aan goede doelen

Naast onze commerciële werkzaamheden op het gebied van film, animatie en ontwerp, is het ook een streven om waar mogelijk projecten aan te pakken voor het goede doel. Zo schreven we in de blogpost van 13 oktober over onze steun aan stichting Beat Batten! en nu hebben we ook voor Stichting LIAN een promotiefilm gemaakt. Met deze producties zetten we een spotlight op mooie initiatieven die alle hulp goed kunnen gebruiken.

ebola

Beat Batten! is een organisatie die zich inzet voor kinderen met de stofwisselingsziekte van Batten. Met behulp van reclamebureau Brand Builders, mediabureau Vizeum en online marketingbureau Adwise, hebben we een TV spot en radio commercial geproduceerd voor deze stichting. De opnames voor de TV commercial vonden plaats in de studio van Frans Dekker Photography in Enschede. Een spot voor televisie vraagt om een zeer hoge resolutie die we dankzij het gebruik van een 4K camera hebben kunnen leveren. Deze beelden van een jong kind worden gaandeweg de commercial steeds meer visueel verstoort door special effects. Op die manier benadrukken we ook visueel en in audio nogmaals dat de ziekte de kinderlevens ernstig verstoort. Het doel van de nationale campagne is de naamsbekendheid van de ziekte te vergroten en de kijkers te leiden naar de website stopdeziektevanbatten.nl.

Een ander inititief dat we een warm hart toedragen, is stichting Liberian in action Nederland(LIAN). Naar aanleiding van de ebola uitbraak in Liberia in 2014, heeft de Liberiaanse community in Nederland besloten om het getroffen gebied te helpen en een stichting op te richten. Studio MAD is door de Almelose voorzitster Belloh Williams benaderd om een promotiefilm te maken waarin de stichting en haar visie centraal staat. Stichting LIAN omvat de overtuiging dat elk mens op aarde het recht heeft op een behandeling als ze ziek zijn, het recht heeft om een goede opleiding te kunnen volgen en dat ziekenhuizen en scholen de nodige voorzieningen hebben om daar invulling aan te kunnen geven. Met behulp van sponsoren en vrijwilligers bestrijdt stichting LIAN ziekte en armoede in Liberia door o.a. het leveren van medische hulpgoederen aan klinieken, het geven van voorlichting over hygiëne en het stimuleren van opleidingen aan vrouwen en jongeren.

Schermafbeelding 2015-12-15 om 16.56.28

Wanneer sponsoren en vrijwilligers geld en goederen hebben ingezameld, willen we natuurlijk wel dat dit bij de juiste mensen terecht komt. Voor een goede begeleiding reist Belloh Williams daarom zelf naar Liberia. Er zijn beelden van zo’n reis verwerkt in de door ons geproduceerde nieuwe promotiefilm. Er zijn in totaal twee verschillende versies van de film gemaakt. De uitgebreide versie bevat een interview met Belloh die over de organisatie praat, terwijl er beelden van een project te zien zijn. De tweede versie bestaat uit alleen beelden en muziek en is daarmee uitermate geschikt om te gebruiken bij live presentaties.

Wij hopen dat mensen door het kijken van deze film zich een beeld kunnen maken van de problematiek rond de gezondheidszorg in Liberia en de passie waarmee Belloh en de stichting naar duurzame oplossingen zoeken. De film is niet alleen een tool om potentiële vrijwilligers en donateurs aan te werven, maar geeft ook de huidige betrokkenen inzicht in de bestemming van reeds verleende hulp. 

Schermafbeelding 2015-12-15 om 16.53.58
lian4

Ga voor meer informatie omtrent stichting LIAN en Beat Batten! naar :

www.libinaction.com of de Facebookpagina van stichting LIAN

www.stopdeziektevanbatten.nl of de Facebookpagina van Beat Batten!

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open