foto Grote kerk ondertitel Volledig scherm

Studio MAD produceert korte regiofilm ‘Noabers’

De korte film ‘Noabers’ wordt gemaakt naar aanleiding van een initiatief van het Amsterdamse reclamebureau OneBigAgency om ‘de kracht en de waarde van de regio’ te vieren. Studio MAD neemt voor deze film de productie op zich en werkt samen met regionale, nationale en internationale partners om de film tot stand te laten komen. Aankomende dinsdag, 17 februari, zullen de opnames worden gemaakt in de buurt van de Grote Kerk in Almelo.

Regionaal filmmaken
OneBigAgency bedacht het idee om een wedstrijd uit te schrijven voor jonge filmmakers in 7 verschillende regio’s. De film moet betrekking hebben op hun eigen regio. In het totaal zal het project 7 films opleveren uit de regio’s Overijssel, Flevoland, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant, Midden-Brabant en West-Brabant. Het project wordt gesponsord door lokale dagbladen en in onze regio is dat de Tubantia. Doel is om het regionale filmmaken meer onder de aandacht te brengen.

Bijzonder project
Het is een bijzonder project waar we erg trots op zijn. Waar de film precies over gaat, houden we nog heel even voor ons. Wel kunnen we verklappen dat het om een korte film gaat van maximaal 3 minuten. De regie zal worden gedaan door Enschedeër Niels Bourgonje, met aan zijn zijde de Hongaarse cameraman Adam Fillenz, Richard Wilder zal geluidsman zijn en Zen Bloot de gaffer (licht). De twee hoofdrollen zullen worden vertolkt door Ottolien Boeschoten, onder andere bekend van de sketches in Man Bijt Hond en Leyla Cimen, onder meer bekend van de jeugdserie SpangaS. Voor de productie van Noabers zijn zoveel mogelijk lokale partners gezocht. Zo zal Almeloër Joost van Baars de fotografie verzorgen en wordt de catering gedaan door De Smaak Van.., dat op een steenworp afstand van de opnamelocatie is gevestigd.

Dit voorjaar zal OneBigAgency de winnaar van deze wedstrijd bekend maken. De film zal vanaf dat moment ook, in ieder geval online, te zien zijn. Wanneer hierover meer bekend wordt, houden we je natuurlijk op de hoogte. Houd aanstaande dinsdag de Studio MAD Facebook en Twitter in de gaten voor een kijkje achter de schermen van ‘Noabers’.

 

De volledige crew bestaat uit:

Niels Neeskens, Producent

Debbie Kroezen, Assistent producent

Niels Bourgonje, Regisseur

Francois Pieneman, Uitvoerend producent/productieleider

Ingeborg Putter, Assistent uitvoerend producent

Marlies Bosma, Productie assistent

Mariska Breedland,  Scenario

Thomas Buwalda, Opnameleider

Aline Bruijns, Sounddesign

Adam Fillenz, Director Of Photography

Kasper Stegeman, camera assistent

Richard Wilder, Geluid

Zen Bloot, Licht

Veerle Koldijk, Art Design

Jolien Wansing, Styling

Wietse de Zwart, Montage

Joost van Baars, Fotografie

Floor Fennis, Visagie

Jesper Ankarfeldt, Muziek

Laurens ten Den, Dialect coach

Jeroen en Heidi Bos, Catering

Jitte Hoekstra, Exports

Erik van de Heuvel, Grading

Wim Post, Mastering engineer

1 Reactie

  1. Geke Zoomer
    14 februari 2015 at 09:17 · Reageer

    wat leuk daar ben ik geboren en heb 16 jaar op het kerkplein gewoond van 1950 to 1966 in almelo

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open