TV commercial Beat Batten!

Binnen Studio MAD vinden we het belangrijk om onze werkzaamheden op film, animatie en ontwerp gebied naast commercieel in te zetten, ook voor goede doelen te gebruiken. Onlangs zijn we door Brand Builders gevraagd om mee te werken aan een TV spot en radio commercial voor de stichting Beat Batten! Wij vinden het belangrijk deze verschrikkelijke ziekte bij jullie onder de aandacht te brengen.

Schermafbeelding 2015-10-13 om 10.21.18
Schermafbeelding 2015-10-13 om 10.22.11

De ziekte van Batten (in Nederland ook bekend als Batten-Spielmeyer-Vogt) is de Engelstalige benaming voor Neuronaal Ceroid Lipofuscinosis (NCL), een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Wereldwijd wordt naar schatting 1 op de 25.000 geboren kinderen door Batten getroffen. Kinderen met Batten worden blind, krijgen te maken met epilepsie, geheugenverlies, spierfuncties vallen uit en uiteindelijk overlijden ze veel te jong.

Er is op dit moment helaas nog geen behandeling mogelijk van deze fatale ziekte.

De stichting Beat Batten! is in oktober 2007 opgericht door Gijsbert en Laura den Hertog. Hun zoon Warner lijdt aan de ziekte van Batten. Sinds 2014 staat de stichting onder leiding van Ronald Jansen, voorzitter en vader van Roel, ook een kind dat lijdt aan Batten. Door wereldwijd zorgvuldig geselecteerd wetenschappelijk onderzoek financieel te ondersteunen, hoopt de stichting tot een therapie te komen voor genezing of behandeling van de zeer ernstige stofwisselingsziekte. Het doel van de nationale campagne is de naamsbekendheid van de ziekte te vergroten en de kijkers te leiden naar de website www.beatbatten.com. Op deze manier wordt het begrip en het draagvlak voor de ziekte van Batten en de stichting vergroot.5H8B3130-small

De opnames voor de TV commercial vonden plaats in de studio van Frans Dekker Photography in Enschede. Frans Dekker Photography heeft, zoals de naam al doet vermoeden, tevens de fotografie voor zijn rekening genomen. Een spot voor televisie vraagt om een zeer hoge resolutie die we dankzij het gebruik van een 4K camera hebben kunnen leveren. Deze beelden van een jong kind worden gaandeweg de commercial steeds meer visueel verstoort door special effects. Op die manier benadrukken we ook visueel en in audio nogmaals dat de ziekte de kinderlevens ernstig verstoort. De TV commercial maakt deel uit van een nationale campagne die mede mogelijk is gemaakt door de vrijwillige bijdrage van Studio MAD, reclamebureau Brand Builders, mediabureau Vizeum en online marketingbureau Adwise. Ook zal de door ons geproduceerde radiocommercial binnenkort te horen zijn.

Ga voor meer informatie (en eventuele donaties) omtrent de ziekte van Batten en de stichting Beat Batten! naar de site www.stopdeziektevanbatten.nl

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open