vencer-sarthe_100425563_l Volledig scherm

Supercar Vencer Sarthe met animatie Studio MAD op beurs Top Marques in Monaco

Supercar Vencer Sarthe op beurs met animatie Studio MAD

Onze animatie van de simulatie van de speedometer ontwikkeld door ID4Motion heeft op de beurs Top Marques in Monaco in de sportbolide Vencer Sarthe continu gedraaid. De ruim 265.000 euro kostende sportwagen trok veel bekijks met zijn 1390 kilo aan gewicht, 510 PK, in 3,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en met een topsnelheid van 328 kilometer per uur.

Het in Vriezenveen gevestigde Vencer Sportscars heeft jaren op z’n auto zitten broeden. De Vencer Sarthe is een handgebouwde exclusieve 2-zits sportwagen. De basis van de auto is een hybride spaceframe chassis, van hoogwaardig staal, met een kooiconstructie en achtersubframe van chroom-molybdeen. De bodem van de Sarthe bestaat uit een aluminium honingraat structuur. Deze combinatie van gebruikte materialen en technieken resulteert in een lichtgewicht, superstijf en sterk chassis.Voor een laag totaalgewicht en optimale veiligheid zijn de bodypanelen gemaakt van lichtgewicht carbon. De mallen voor deze onderdelen zijn uiterst nauwkeurig, CNC gefabriceerd om de hoogst mogelijke oppervlakte kwaliteit en exacte maatvoering te garanderen.

De auto is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking van Vencer Sportcars met betrouwbare regionale partner als Apollo Vredestein, Eurol en diverse specialistische Twentse leveranciers zoals machinefabrieken, een spuitbedrijf en een stoffeerder. Ook belangrijke samenwerkingen met buitenlandse bedrijven als General Motors, die de V8-motor leverde, staat ten grondslag voor de mooie bolide.

Voor de geïnteresseerde, de levertijd van de auto is 6 maanden en ze hopen op termijn er tien tot twintig per jaar te gaan bouwen.

Digital Cluster - ID4Motion

Voor meer informatie:

autowereld

autoblog

nu.nl

autoweek

autoinformatief

wikipedia

 

 

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open