DroneNZlijn Volledig scherm

Vliegen door Noord-Zuidlijn gaat viral

Hij is nog niet open, maar je kunt nu al een kijkje nemen in de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. De belangstelling voor de veelbesproken tunnel is groot, want de drone-beelden die Studio MAD maakte gaan nu viral. De beelden zijn inmiddels door alle grote nieuwskanalen opgepikt, waaronder de NOS, RTL, Hart van Nederland, AT5 en Dumpert.


De nieuwe metrotunnel in Amsterdam had eigenlijk in 2011 al in gebruik moeten zijn, maar de schatting is dat deze in 2017 geopend wordt. Vanaf dan zullen duizenden mensen per dag met de metro door de tunnel rijden. Hoe uniek is het dus dat wij er nu al doorheen vlogen?! We zijn de eersten die dit deden en wie weet ook wel de laatsten.

FilmenFietsNoordZuidlijn

Voor een promo die wij maakten voor Thales filmden wij met een drone de gehele lengte van de tunnel. De gemeente Amsterdam en metrobouwer VIA Noord/Zuidlijn gaven toestemming voor de vlucht op voorwaarde dat de beelden later beschikbaar zouden worden gemaakt voor het publiek.

Onze vlucht door de Noord-Zuidlijn is onderdeel van een promofilm voor Thales Nederland. Thales is namelijk de leverancier van de toegangspoortjes en ICT van de nieuwe metrolijn. In de promofilm zijn naast de Noord-Zuidlijn ook de andere activiteiten van Thales te bewonderen.

De beelden die we maakten zijn voor een deel gedraaid met een camera onder de drone. Het andere deel is gemaakt met een camera die we op onze ‘Skyglide’-rig monteren. Dit levert de soepele beelden op die net als de drone ook lijken te zweven. Onze cameraman Jurre zat voorop een fiets om de beelden te maken. De drone werd overigens bestuurd door Airfilms, welke een licentie heeft om hiermee te vliegen.

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open