featured-freed Volledig scherm

Waar was FreeD tijdens het WK?

Het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië zit er helaas alweer op, maar we hebben weer genoten. Onze jongens deden het boven verwachting goed en het toernooi is zeer vakkundig in beeld gebracht, zodat je als thuiskijker de beste plek in het stadion had. De techniek die daarbij komt kijken is zeer geavanceerd en ontwikkelt zich razendsnel. Wij vroegen ons alleen wel wat af …

We hebben natuurlijk allemaal kunnen genieten van de 4K (4 x Full HD) beeldkwaliteit, waarin het hele toernooi is opgenomen. Nog nooit was het WK zo scherp. De SpiderCam was erg gaaf, deze leverde echt geweldige plaatjes. We hoefden zelfs niet meer te twijfelen of het wel of geen doelpunt was, want daar was de veelbesproken doellijntechnologie. Maar, beste FIFA, waar was FreeD?

freed

Nee, niet Fred van Brazilië, maar FreeD, uitgesproken als friedie. Dit is een nieuwe cameratechniek waarmee je een onwaarschijnlijk gave Matrix-achtige instant replay kunt laten zien. Ga ons niet vertellen dat jullie daar bij de FIFA nog nooit van gehoord hebben, want dit filmpje van een oefenwedstrijd bewijst dat jullie er al mee bezig zijn. Laten we het er maar op houden dat Brazilië waarschijnlijk allang blij was dat de stadions bespeelbaar waren en dat er geen tijd of geld meer over was om het FreeD Arena Replay System te installeren.

In Amerika wordt het systeem al veelvuldig toegepast bij verschillende sporten. De techniek werkt meerdere camera’s die allemaal op een vast punt zijn afgesteld. De beelden worden vervolgens door middel van speciale software aan elkaar gekoppeld voor een volledige 3D kijk op de actie van de sporter.  Als we de website van de fabrikant van dit systeem mogen geloven, wordt het FreeD signaal in de toekomst live uitgezonden, zodat je als kijker straks zelf kunt bepalen vanuit welke hoek je je favoriete sport bekijkt. Wij kunnen niet wachten!

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open