Wij stemmen voor creativiteit!

Het bedenken van een goed concept, script of campagneverhaal kost tijd en laat zich niet haasten. Toch krijgen we wel eens verontwaardigde blikken als we veel tijd voor concepting offreren. Deze, voor klanten, ongrijpbare kostenpost is dan ook vaak onderwerp van discussie en delft regelmatig het onderspit. Raar, want een goed begin is het halve werk.

Maar je hoeft ons natuurlijk niet op ons woord te geloven. Het is namelijk verkiezingstijd in de regio, dus er zijn genoeg voorbeelden te noemen waar een betere voorbereiding wellicht tot een beter resultaat had geleid.
Wat ging er bijvoorbeeld om in de hoofden van de makers van deze verkiezingspromo in de Gemeente Tynaarlo?

Het is van belang om goed te bedenken wat je boodschap is. Soms kom je erachter dat je meerdere boodschappen hebt. Dit is niet erg, maar probeer ze dan niet in één verhaal te vertellen.
Een sprookje heeft ook maar één moraal, moet je maar denken. Oftewel, hou het simpel! Maar zoals zo vaak met simpele dingen, zijn dit nu juiste de moeilijkste zaken om te bedenken.

Naast conceptueel slaat het vaak ook grafisch gezien de plank mis. Kijk alleen al eens naar deze 14 foute verkiezingsaffiches.

foto-blog-19-03-14

Investeer je in de pre-productie, dan bespaar je op de productie en post-productiekosten. Voordat een film wordt gedraaid of een animatie wordt gemaakt, zijn wijzigingen nog eenvoudig door te voeren. Maar als je scenes bijvoorbeeld opnieuw moet opnemen, of iets opnieuw moet monteren, kost dit veel tijd en dus geld. Om nog maar te zwijgen over de immateriële schade van een slecht eindresultaat. Dus leer van de knullige campagnes en investeer in het bedenken van een echt goed idee.

Kun je geen genoeg krijgen van hilarische lokale politici en hun wilde promotie-ideeën? Kijk dan even op deze site voor meer bewegend beeld.

 

Laat een reactie achter

Algemene informatie

Studio MAD is een film & ontwerp studio, gevestigd nabij het centrum van Almelo.

Na een samensmelting van drie ervaren media productie bedrijven in 2011, verzorgd Studio MAD kwalitatieve video producties, 2D/3D animaties en grafische producties voor uiteenlopende bedrijven en particulieren.
Naast video en animatie producties houdt Studio MAD zich ook bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van websites.

In het overzicht van ons werk vind je oa. bedrijfsfilms, tv-commercials, animaties, grafisch ontwerp, promotiefilms & websites.

Google Plus

open