Artica Brand Movie

De Creative Agency uit het Oosten

Waar denk je aan bij beelden van een stoere oma in een Arcade Hal, en een astronaut wachtend op de bus midden in een weiland in the middle of nowhere. Juist. Een campagne van een Creative Agency, maar niet direct eentje uit het Oosten.

En juist daarom werden wij zo enthousiast van dit idee. Vervreemdende beelden schieten met een gekke twist die perfect aansluiten bij de nieuwe uitstraling van Artica. 

Creativiteit uit het oosten staat voor aanpakken en doorpakken en dit is waar ook wij ons goed in konden vinden. Artica kwam ‘in het geheim’ bij ons met de vraag of wij ze konden helpen met het het bedenken en produceren van een brand movie die laat zien waarom juist zij de creative agency uit het oosten zijn. En die kans hebben we met beide handen aangegrepen.

Het gehele project is een mooie co-creatie geworden waarbij we lange dagen hebben gedraaid, maar met een geweldig resultaat. Samen met Artica hebben we de Art Direction gedaan, waarna door ons Camera, licht, regie, audio design, animatie en de uiteindelijke edit is verzorgd.

Voor de gehele video is custom audio geproduceerd met meerdere voice-overs in verschillende dialecten. En zijn we door heel Nederland op pad geweest om zo te laten zien en horen dat ondanks dat Artica in het Oosten zit zij niet alleen mooie dingen maken voor merken in Twente, maar juist ook daarbuiten!

Wij zijn blij dat wij de Articanen konden helpen met een video die helemaal past bij de nieuwe uitstraling en Brand Story. Wij krijgen er in ieder geval veel energie van! Bekijk hierboven de Brand Movie, en check tevens de beelden bij de creative agency uit het oosten via www.artica.nl

Met dank aan Kasimir Szekeres, Annet Veerbeek en natuurlijk Artica voor de fijne samenwerking.

YEAR
  • 2023
CLIENT
  • Artica
CREW
Art Direction – Wesley Palma / Melvin Palma
Camera – Nico Baum
Licht – Flavio Noticia
Regie – Wesley Palma
Grafisch ontwerp – Melvin Palma
Animatie – Melvin Palma
Muziek & sound design – Maurits Handlogten
In 2 dagen tijd schoten we beelden

voor Creativiteit uit het Oosten

Zo stonden we op een autosloop met digital natives, haalden we de high score met een stoere oma, dronken we een Pornstar Martini met bouwvakkers, hengelden we naar pakken melk in een supermarkt en zaten we samen met een astronaut te wachten op de bus.

Een unieke stijl

Verschillende accenten uit verschillende hoeken van het land

Bij een video met een uitgesproken stijl hoort een uitgesproken auditieve stijl. Om Artica neer te zetten als creative agency uit het oosten, maar niet alleen vóór het oosten, hebben we voice-overs opgenomen met verschillende accenten uit verschillende hoeken van het land. In de volgende stap produceerden we muziek en sound design die de energie en sfeer van de productie maximaal onderstreept.

Want to see more MADness?