ETC Nederland & Urenco

Kernenergie animatie

Urenco is een bedrijf dat verrijkt uranium produceert door middel van ultracentrifugetechniek. Urenco is de grootste aanbieder van lichtverrijkt uranium.

ETC ontwikkelt en produceert centrifuges en verschaft het ontwerp voor uraniumverrijkingsfabrieken evenals het project management services voor de constructie van dergelijke fabrieken.

Ons is gevraagd een animatie te maken waarin we de positieve kanten van Kernenergie benadrukken. De animatie is bedoeld voor Young professionals rond de 20 jaar. De animatie moest informatief zijn,
maar met een humoristische/luchtige ondertoon.

YEAR
  • 2020
CLIENT
  • ETC Nederland
  • Urenco
CREW
Art Direction – Wesley Palma / Melvin Palma
Grafisch ontwerp – Wesley Palma / Melvin Palma
Animatie – Melvin Palma
Muziek & sound design – Maurits Handlogten

Veilig, verantwoord en tot in de puntjes gereguleerd

Gebruik voor nucleaire geneeskunde

De kernernergie animatie voor Urenco en ETC Nederland is luchtig neergezet met een serieuze ondertoon. Om het verhaal luchtig te houden hebben wij een stijl neergezet die zowel in animatie als sound design kleurrijk en levendig is, maar ook de serieuze aspecten in het verhaal weergeeft. Dit hebben wij gedaan door fotografie van bijvoorbeeld koeltorens te combineren met illustraties en grote tekstuele animaties en kleurrijke elementen.
Daarnaast is er gekozen om de voice-over een jonge informele ondertoon te geven wat perfect aansluit bij de stijl van de animatie.

De animatie heeft een moderne uitstraling waarbij gebruik is gemaakt van strakke lijnen en felle kleuren, maar ook een 'ruis' laag bevat over alle elementen waardoor het zijn eigen unieke stijl krijgt. Er zijn veel verschillende stijlen en technieken gebruikt in de gehele animatie die perfect op elkaar aansluiten. Een aantal onderdelen hiervan zijn de intonatie en stijl van de voice-over, het gebruik van tekstuele animaties, de kleurrijke achtergronden en elementen, illustraties, sound effects, custom-made muziek, 3D animaties en transities in combinatie met 2D.

Eigenzinnige audio

De eerste stap in het productieproces van deze animatie was de productie van custom made muziek, waardoor we de timing van beeld en geluid exact op elkaar konden laten aansluiten. De dynamiek en opbouw van de muziek zijn geproduceerd op basis van het script en storyboard, en volgen daardoor de verhaallijn van de animatie. De combinatie van fysieke, ‘echte’ instrumenten en software instrumenten was essentieel voor het bereiken van de juiste sound. In een latere fase zijn sound effects toegevoegd die de link tussen beeld en geluid nog krachtiger maken. Het verhaal wordt verteld door een voice-over met een informele, luchtige en eigenzinnige stijl, zonder daarbij de serieuze boodschap van de animatie uit het oog en oor te verliezen.

Samenvoeging van 2D en 3D

De animatie bevat meerdere verschillende stijlen die in zijn totaliteit zorgen voor een uniform geheel. Voor deze animatie hebben wij ervoor gekozen om de 2D animatie stijl te combineren met 3D elementen. zo creëer je meer diepte in het beeld en kan je gebruik maken van 3D transities. Dit zorgt voor meer variatie en behoudt de interesse van de kijker.

Want to see more MADness?