Tu ne cede malis, sed contra audentior ito.

~Virgil, Aeneid, 6, 95

Een quote van Publius Vergilius Maro (Virgil), een Romeinse dichter (70-19BC) en bekend om zijn werk 'Aeneis'. Zoals bijvoorbeeld de lijfspreuk: "Fortune sides with those who dare".

De quote die we hebben gebruikt voor deze animatie gaat over kracht en doorzettingsvermogen. Vrij vertaald: "Geef niet toe aan duisternis, maar vecht nog gewaagder tegen de duisternis."

De interpretatie gaat over het gevecht tegen de duisternis. Waarbij duisternis wordt vormgegeven door een kleverige zwarte substantie die de overhand lijkt te nemen. Accepteer je hulp of ga je het gevecht alleen aan? Hoe doorbreek je deze vicieuze cirkel, of blijft het een vicieuze cirkel van een neerwaartse spiraal?

Ergens in 2016 kreeg het vrije project vorm, er kwam een nieuwe versie van Cinema4D uit en we besloten om eens V-ray te gebruiken in onze projecten. Uiteindelijk gerenderd met v-ray en de physical render van C4D. Ironisch gezien nooit afgemaakt, totdat er begin 2019 weer leven in werd geblazen.

Eerder dit jaar besloten we om de beginselen van deze creatie samen met Maurits Handlogten (onze audio designer) te combineren en resulteerde uiteindelijk in deze video.

YEAR
  • 2019
CLIENT
  • Studio work/ experimenteel
CREW
Concept en uitvoering – Jordie Cress
Music – Maurits Handlogten
Sound Design – Maurits Handlogten

Want to see more MADness?