Huntington

Documentaires

De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Er heerst een taboe en schaamtegevoel op de ziekte. Relaties, carrières, een levensverzekering… ze zijn niet meer zeker. Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Daar is onderzoeksgeld voor nodig.

In deze documentaire afleveringen vertellen (gen)dragers van Huntington en betrokkenen over de ziekte en wat voor een invloed het heeft op hun eigen leven, maar ook dat van hun naasten. In 4 afleveringen vertellen Hans, Manon, Claudia en Melanier hun ingrijpende verhaal.

Wil je helpen om deze ziekte te bestrijden, kijk op www.campagneteamhuntington.nl. Campagneteam Huntington heeft als doel fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te financieren dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden.

Ze vergroten de bekendheid van Huntington en proberen voldoende fondsen te werven aan de hand van een landelijke campagne (doodgezwegen.nl). Alle opbrengsten hiervan gaan naar onderzoek.

Huntington - Aflevering 1 - Hans de Caluwé

Huntington - Aflevering 2 - Claudia Desmet

Huntington - Aflevering 3 - Manon Maag-Nibourg

Huntington - Aflevering 4 - Melanie Kroezen

YEAR
  • 2018
CLIENT
Eigen project

Want to see more MADness?