Thales

Wat is radar - Uitleganimatie

Thales Nederland is een organisatie die actief is op het gebied van luchtvaart, defensie en informatietechnologie.

Ze zijn het grootste defensiebedrijf in Nederland en produceren geavanceerde radar- en infraroodapparatuur en vuurgeleidingssystemen, waaronder de APAR en SMART-L.
De radarsystemen van Thales kunnen stealth-vliegtuigen opsporen. Hiernaast worden vluchtsimulators van de Boeing 777 en Airbus 380 voor de civiele markt geproduceerd.

Ons is gevraagd een animatie te maken waarin kort wordt uitgelegd hoe het radarsysteem werkt, voor de leeftijdscategorie 10 tot 15 jaar.

De kinderen krijgen tijdens een rondleiding door het gebouw in Hengelo een presentatie
te zien waar deze animatie een onderdeel van is. Naast een uitleg over de werking van het radarsysteem, laat de animatie ook zien waar Thales Nederland de radarsystemen voor gebruikt.

YEAR
  • 2020
CLIENT
  • Thales
CREW
Art Direction – Wesley Palma / Melvin Palma
Grafisch ontwerp – Wesley Palma
Animatie – Melvin Palma
Muziek & sound design – Maurits Handlogten

Eindresultaat

Thales - Wat is radar - Animatie - Karakter

Om de aandacht gedurende de hele animatie vast te houden is er gekozen om een karakter te ontwerpen dat de rode draad vormt in het verhaal.

Het thema 'radar' wilden we graag terug laten komen in het karakter. Dit hebben we bereikt door een radarsysteem te verwerken in het gezicht van het karakter.

We hebben ervoor gekozen om de ogen dezelfde digitale uitstraling te geven als het radarsysteem. Daarmee creëerden we meer mogelijkheden voor het weergeven van verschillende emoties.

Om de plekken waar radarsystemen gebruikt worden weer te geven is er gekozen om verschillende landschappen te gebruiken. Zo is een radarsysteem te zien op zee, op land en in de lucht.

Het verhaal wordt luchtig verteld door de voice-over. Door de combinatie van het frisse kleurgebruik, het gebruik van een karakter, de jonge voice-over stem en het toevoegen van humor is er goed ingespeeld op de doelgroep.

Thales - Wat is radar - Animatie

De juiste snaar raken

Zowel de muziek als de sound effects zijn op maat geproduceerd in onze eigen studio. De productie van de muziek en de animatie zijn in dit geval gelijktijdig uitgevoerd, waardoor we een sterke samenhang tussen beeld en geluid hebben kunnen creëren. Dankzij deze werkwijze onderstreept de muziek de gehele verhaallijn. Met behulp van een synthesizer heeft het karakter zijn eigen geluid gekregen, waarmee de expressies in zijn gezicht versterkt worden. Daarbovenop hebben we een eigenzinnige en herkenbare voice-over in laten spreken, die het verhaal met de nodige humor vertelt.

Op de radar bij Thales

Tijdens de rondleiding bij Thales op het High Tech Systems Park nemen de bezoekers plaats in een presentatieruimte waar de animatie getoond wordt. De bezoekers krijgen door het gebogen scherm met een aspect ratio van 48:9 (3 keer Full-HD) een unieke ervaring. Er is optimaal gebruik gemaakt van de breedte van het scherm; overal waar je kijkt gebeurt wel iets, maar de focus van het verhaal ligt altijd op het midden van het scherm.

Want to see more MADness?